#

На Васильківщині відбудеться відкриття парку з елементами інклюзії (ФОТО)

31.05.2019 15:56
На Васильківщині відбудеться відкриття парку з елементами інклюзії (ФОТО)
Новий парк

Завтра, 1 червня, на території ОНЗ-Путрівський НВК Васильківського району проходитимуть урочистості з нагоди відкриття нового парку для дітей із особливими потребами

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на "Васильків.Info".

"Інклюзивний простір Васильківщини – місце для соціалізації та інтеграції дітей з особливими освітніми потребами в соціум. Розвиток Васильківщини відбувається за всіма напрямками, тому було прийняте важливе рішення будівництво парку відпочинку з елементами інклюзивного обладнання. Всі діти – рівні в своїх можливостях, навчатися, відпочивати та спілкуватися. Соціалізація всіх дітей, без виключення – важливий етап виховання молоді" - зазначає Голова Васильківської РДА Владислав Одинець.

Інклюзивний парк розташований на териториторії ОНЗ "Путрівський НВК" та Інклюзивно-ресурсного центру Васильківщини, що доцільно та раціонально, оснащений необхідним обладнанням і є частиною інклюзивного освітнього простору.

Під час заходу (початок о 10:00) відбудеться презентація парку та обладнання, призначеного для відпочинку, розваг та розвитку. Розважальна програма для дітей, конкурси, майстер-класи, повітряні кульки та морозиво.

Безбар`єрність – основний принцип організації парку, кожна частина парку доступна для дітей із особливими потребами. Як відомо, кількість дітей із особливими потребами, що проживають на території району – 240 осіб.

На території парку встановлено ігровий комплекс - для дітей з інвалідністю, спуск-об’єм із вологостійкої ламінованої фанери з анти-слизьким покриттям, широкий та зручний для дітей на візках. Пісочниця для дітей з інвалідністю – придатна для гри на інвалідному візку, піднята на відповідний рівень над землею, безпечна. Гойдалка з пандусом-зручний під’їзд та закріплення візку на гойдалці.

Нагадаємо, що білоцерківське КП "Тролейбусне управління" уклало договір про закупівлю одного тролейбуса вартістю 5,07 млн гривень.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: