#

На Васильківщині відкриють центр допомоги жінкам, які зазнали насильства(ФОТО)

28.11.2018 11:31
На Васильківщині відкриють центр допомоги жінкам, які зазнали насильства(ФОТО)

Центр матиме назву "Притулок для осіб, які постраждали від домашнього насильства та насильства за ознакою статі" та прийматиме жінок з дітьми, або без них

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "Погляд".

Повідомляють, що на даний момент вже передане майно для облаштування 10 місць для постраждалих та забезпечено роботу фахівців для налагодження механізму взаємодії та консультування осіб, які звертатимуться за допомогою.

"Оскільки на Васильківщині подібний заклад створюється вперше, виникає багато різноманітних питань щодо якісного надання послуг жінкам, які постраждали від насильства. Відповісти на деякі з них нещодавно намагалась ґендерна експертка ВБО "Конвіктус Україна" Лілія Гук, яка виступила з лекцією перед освітянами Васильківщини на розширеній нараді за участі голови Васильківської районної ради Наталії Баласинович, заступника голови ради Сергія Серговa та спеціалістів департаменту освіти Васильківської РДА", - повідомляють на сайті.

Підписуйтесь на офіційну сторінку порталу "Моя Київщина" у Facebook.

Варто зазначити, що подібний центр психосоціальної допомоги для жінок, які постраждали від насильства, функціонував у Київській області протягом 2017-2018 років. Всього реабілітацію отримали 116 осіб (56 жінок та 60 дітей). Заклад було створено організацією "Конвіктус Україна" в рамках проекту "Мобілізація жінок-переселенок проти домашнього та гендерно орієнтованого насильства". Діяльність у цьому напрямку реалізується у співпраці з аналітичним центром "Соціоконсалтинг" за підтримки Європейської комісії.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: