#

На Вишгородщині відкриють центр національно-патріотичного виховання

23.12.2021 17:00
На Вишгородщині відкриють центр національно-патріотичного виховання
Фото з місця події

На базі Національного музею-заповідника "Битва за Київ у 1943 році", що на Вишгородщині, проводитимуть заходи у сфері національно-патріотичного виховання

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на пресслужбу КОДА.

Василь Володін заявив, що роботу зі створення сучасного Центру на базі музею-заповідника вже розпочали. Він сприятиме збереженню пам‘яті про подвиг українців та зміцненню національної ідеї.

23 грудня 2021 року в КОДА відбулося підписання меморандуму про проведення на території Київщини комплексу заходів з національно-патріотичного виховання. Участь у підписанні документу взяли підрозділи ОДА: управління молоді та спорту, управління культури, департамент освіти і науки, а також Київський обласний молодіжний центр, Національний музей-заповідник "Битва за Київ у 1943 році", Центр творчості дітей та юнацтва Київщини.

Символічним в день підписання Меморандуму стало відкриття виставки в рамках Всеукраїнської акції "Вшануй". Василь Володін зазначив:

Увічнення пам’яті полеглих, популяризація їхніх подвигів на державному рівні є вкрай необхідним завданням як з морально етичних міркувань, так і задля консолідації суспільства, формування єдиної національної пам’яті та ідентичності.
Читати "Моя Київщина" у Telegram