#

На засіданні дискусійного клубу "Об'єднана Київщина" обговорили проблеми спорту у столичному регіоні

09.07.2020 16:00
На засіданні дискусійного клубу "Об'єднана Київщина" обговорили проблеми спорту у столичному регіоні
Фото з місця події

Сьогодні, 9 липня, в прес-центрі ІА "Українські Новини" відбулось чергове засідання круглого столу дискусійного клубу "Об’єднана Київщина" на тему: "Розвал спортивної інфраструктури Київщини: безвідповідальність влади та "засилля схемщиків" у спортивній індустрії

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "Українські Новини".

Організатором виступила молодіжна ГО "Об’єднання регіонального розвитку" спільно з "Інститутом української політики". На заході були присутні представники громадських організацій, депутати, спортсмени, юристи та журналісти. Зауважимо, представники Управління фізичної культури і спорту Київської ОДА захід проігнорували.

Перед початком жвавої дискусії модератор круглого столу політолог Микола Спірідонов повідомив, що навколо спортивної інфраструктури Київської області останнім часом відбувається багато сумних подій. Зокрема це стосується пожежі спортивного комплексув місті Переяслав, обвалення даху приміщення спортивної арени у Вишневому. Також модератор зазначив, що в Київській області сумна ситуація з фаховими тренерами, які підготували олімпійських чемпіонів, але наразі є не затребуваними.

Мені розповіли просто ганебну історію про тренера, ім’я котрого я поки не хочу афішувати, який за свою професійну кар’єру виховав ціле покоління іменитих спортсменів, в тому числі олімпійських чемпіонів, але зараз шахраї його позбавили можливості займатися улюбленою справою, тому він, щоб виживати, вимушений працювати сторожем. Я переконаний, що таких історій набагато більше, але сама ситуація неприпустима.

Серед обговорюваних питань – серія рейдерських захоплень спортивних об’єктів на Київщині, про що заявив юрист та керівник ГО "Пісківка спорт центр" Володимир Луцков на прикладі Пісківської ОТГ Бородянського району. У населеному пункті, за словами Луцкова, місцева влада вирішила заробити на спорткомплексі, який побудований місцевим меценатом, чим позбавить дітей можливості безкоштовно займатися.

У свою чергу голова Білоцерківської районної федерації футболу та депутат Фурсівської ОТГ Геннадій Прищепчук поскаржився на безпорадність керівника Управління фізичної культури і спорту КОДА Тимофєєва, а також голови Фурсівської ОТГ, які не зацікавлені в будівництві олімпійського об’єкту - легкоатлетичного комплексу на території громади.

Депутат Яготинської міськради Ігор Смаглій заявив, що місцеві чиновники розкрадають кошти при будівництві спортивних об’єктів ще на етапі їх проектування, а проведені перевірки та відкриті кримінальні провадження не дали результатів.

У свою чергу  депутат Києво-Святошинської райради Сергій Возний нагадав присутнім про необхідність відстоювання спортивної арени у Вишневому,  процес відновлення якої відверто саботується. Депутат додав, що до 30 липня обласна та районна влада має дати чітку відповідь відносно порятунку цього об’єкту, інакше громада регіону готова перекривати дорогу, аби влада звернула увагу на дану проблему.

За підсумками дискусії учасники клубу ухвалили рішення підготувати колективне звернення з пропозиціями до керівництва області для реагування на проблемні питання спорту Київщини.

Нагадаємо, що 8-го липня відбулася прес-конференція очільника Київської обласної державної адміністрації Василя Володіна з журналістами регіону. 

Читати "Моя Київщина" у Facebook