#

На заводі "Росава" у Білій Церкві загинула прибиральниця

17.12.2018 17:24
На заводі "Росава" у Білій Церкві загинула прибиральниця
Фото з мережі Інтернет

На початку грудня у Білій Церкві на шинному заводі "Росава" під колесами навантажувача загинула прибиральниця

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "Соцпортал".

Факт було зафіксовано Фондом соціального страхування та управлінням Держпраці. На місце було одразу викликано поліцію. Родичів загиблої повідомили, однак на територію заводу не пустили.

На офіційному сайті компанії повідомлення про трагедію немає. За словами мешканців міста, про неї також мовчали місцеві ЗМІ. І в цьому вони бачать свідоме замовчування. До того ж, за їх словами, причиною трагедії могла стати економія адміністрації заводу на безпеці працівників.

"Там був темний коридор. Вона йшла викидати сміття до контейнера і потрапила під навантажувач, який її через темряву її не побачив. Світло там має бути, але його економлять і відключають. Багато людей жаліється. І опалення немає, навіть ця гума на заводі не може застигнути. Декілька місяців тому ноги чоловіка затягнуло в працюючий механізм. Іншу жінку в тому самому переході також мало не збив навантажувач, у нього були несправні гальма. Ті, хто на заводі працюють, розповідають, що вони поламані всі. І жаліються постійно, що темно, що вони телефонами підсвічують",- розповіли мешканці Білої Церкви і додали, що подібні нещасні випадки фіксувались й раніше.

Підписуйтесь на офіційну сторінку порталу "Моя Київщина" у Facebook.

Повідомлень про наміри компанії виплатити компенсацію за моральну шкоду родичам немає. У Держпраці повідомили, що жінка працювала на підприємстві офіційно, трагедія сталась в приміщенні заводу в робочий час, тож сім’я загиблої у будь-якому разі отримає передбачену законом компенсацію (100 прожиткових мінімумів).

В той же час якщо інспектори підтвердять, що причиною загибелі стала несправність обладнання, відсутність світла чи інші порушення техніки безпеки, керівництво "Росави" очікуватиме кримінальна відповідальність.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: