#

НАБУ розкопало "газову схему" Онищенка з 29 осіб (ВІДЕО)

30.07.2018 11:17
НАБУ розкопало "газову схему" Онищенка з 29 осіб  (ВІДЕО)

Детективи НАБУ 26 липня завершили досудове розслідування стосовно народного депутата України Олександра Онищенка, підозрюваного в організації корупційної схеми з розкрадання держкоштів, відому як "газова справа"

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "ТСН".

За версією слідства, Онищенко є засновником та керівником злочинної організації, учасники якої від січня 2013 до червня 2016 року протиправно заволоділи понад 1,6 млрд грн від реалізації природного газу. Внаслідок таких дій ПАТ "Укргазвидобування", що належить "Нафтогазу", спричинено збитки на понад 740 млн грн.

Загалом слідство встановило причетність до участі у "газовій схемі" 29 осіб. З-поміж них — двоє близьких людей, які виконували роль співорганізаторів, решта — працівники ПАТ "Укргазвидобування", юрист, фінансисти, керівники компаній тощо.

Зазначається, що восьмеро підозрюваних визнали свою провину й уклали угоди про визнання винуватості. Розслідування ролі ще 12 осіб також завершено: обвинувальні акти стосовно них скеровані до суду. Сім підозрюваних, зокрема й організатор корупційної схеми, позбавлений правового імунітету народного депутата, перебувають у розшуку.

Оскільки Онищенко перебуває за межами України, про завершення розслідування повідомили його адвокатів. Через ті самі причини й у такий самий спосіб про це повідомили й іншим співучасникам корупційної схеми.

Наразі підозрюваним та їхнім захисникам надано доступ до матеріалів слідства для ознайомлення. Після чого буде складено обвинувальний акт для подальшого скерування до суду.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: