#

Начальницю служби аеропорту "Бориспіль" відсторонили через зловживання службовим становищем

24.12.2020 13:40
Начальницю служби аеропорту "Бориспіль" відсторонили через зловживання службовим становищем
Фото з мережі інтернет

Стало відомо, що ВАКС відсторонив від посади начальницю служби аеропорту Олесю Левочко за зловживання владою або службовим становищем

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "ZN.UA".

Начальницю служби договорів неавіаційної діяльності держпідприємства "Міжнародний аеропорт "Бориспіль" Олесю Левочко відсторонили від займаної посади до 23 січня 2021 включно. Відповідне рішення ухвалив Вищий антикорупційний суд, частково задовольнивши клопотання детектива Національного антикорупційного бюро.

Відзначається, що Левочко підозрюється в скоєнні кримінального злочину, передбаченого ч. 5 ст. 27 ч. 2 ст. 364 КК (зловживання владою або службовим становищем).

Згідно з версією слідства, з 2014 по 2019 рік посадові особи держпідприємства "Міжнародний аеропорт "Бориспіль" уклали договори і неправомірно передали в оренду будівлю аеропорту за заниженою вартістю.

Так, розмір заподіяної шкоди перевищує 16,5 млн гривень. Крім того, оскільки майно належить Міністерству інфраструктури України, передавати його в оренду повинен тільки Фонд держмайна за відповідною конкурсною процедурою.

Нагадаємо, що на території аеропорту "Бориспіль" у районі терміналу D обмежили рух транспорту.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: