#

Начальника держрибагентства Київщини звинуватили у незаконному збагаченні

26.01.2022 19:00
Начальника держрибагентства Київщини звинуватили у незаконному збагаченні
Володимир Мухін

Начальника Управління Державного агентства рибного господарства у Києві та Київській області Володимира Мухіна звинувачують в отриманні доходів від нелегальних рибних господарств Київщини

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на "Цензор.НЕТ".

Володимир Мухін із 2016 року незмінно очолює Київський рибоохоронний патруль. За роки роботи він продемонстрував досить вагомі результати у викритті порушень, вилученні браконьєрської риби та сприянні риболовлі в області. Мухін позиціює себе як борець із рибною мафією.

Нещодавно начальника рибпатруля звинуватили у отриманні частки від діяльності рибних господарств, що працюють у Київській області без необхідної дозвільної документації. Блогер Володимир Макаровський у матеріалі для сайту "Цензор.НЕТ" пише, що  незаконні "схеми" дозволили Мухіну заволодіти базою відпочинку у Козині, преміальними авто та квартирами. Чиновник регулярно купує дорогі тури до екзотичних країн при тому, що його офіційний дохід становить близько 310 тис грн на рік. Блогер написав:

Лікуватися Мухін поїхав на Сейшельські острови та Занзібар. ЗМІ опублікували фото Мухіна в дорогому екіпіруванні на тлі Індійського океану, де він тримає у руках тільки що добуту екзотичну рибу. Як свідчить Фейсбук-сторінка дружини чиновника, такі подорожі у сім'ї відбуваються кілька разів на рік. У вересні 20 острові Родос у Греції, у червні сім'я відпочивала в Тунісі, у березні 2021 року – в Домініканській республіці, у липні 2020 – відпочинок на Егейському морі, у лютому того ж року – гірськолижний курорт Soldeu Grandvalira в Андоррі. У той же час, згідно з декларацією Мухіна, його доходи за минулий рік становили 310,8 тис грн, його дружини – 150 тис грн.

Блогер стверджує, що, дорогі тури – це лише невелика частина видатків сім'ї чиновника. За його словами, промисловикам та риборозвідникам начальник київського патруля відомий як "Вова 25%". Тому що саме така частка, як подейкують злі язики, вимагається з аквакультурних господарств, які вирощують рибу.

Макаров повідомив, що згідно даних ресурсу "Бігус. Декларації" сума грошових активів сімейства Мухіних більш ніж у 10 разів вища за суму їх доходів. Подружжя володіє: базою відпочинку в Конча-Заспі (Козин) загальною площею понад 3 тис кв м та заявленою вартістю 8,2 млн грн, трьома квартирами у Києві, автомобілями Mercedes-Benz ML350 вартістю 1,1 млн грн та Ford Ranger 850 тис грн.

Блогер зауважив, що керівництво Держрибагентства хотіло звільнити Мухіна, але чиновник пішов на лікарняний. Він підсумував:

Звільнення Мухіна – показовий виклик для нового керівництва Держрибагентства. Ринок уважно спостерігає за цією ситуацією. Якщо агенція впорається з цим викликом – люди повірять, що детінізація та легальність роботи галузі можлива. І без 25%…

У свою чергу, начальник держрибагентства Київщини вже відреагував на висунуті у його адресу звинувачення. Зокрема, Володимир Мухін заперечив поїздку на Сейшельські острови:

Щодо закидів про Сейшельські острови – ніколи ні я, ні моя сім’я не відвідували ці острови. Це з легкістю можна підтвердити інформацією із прикордонної служби та закордонного паспорту.

Чиновник перерахував автомобілі, що знаходяться у власності його сім’ї та об’єкти нерухомості:

Моя сім’я володіє автомобілем Мерседес майже 10-річної давнини, а особисто я маю у користуванні пікап марки Форд.Ну якось дивно називати Форд преміальним авто, а враховуючи те, що це пікап, який у багатьох країнах використовують для перевезення сіна та худоби, то вважаю цей автомобіль взагалі народним.

За словами Мухіна, у приватній власності сім’ї перебуває лише одна квартира, ще однією квартирою вони користуються на безоплатній основі. Також сім’я володіє двома земельними ділянками на Київщині, площею 11 та 3 сотки.

Начальник рибпатруля заявляє:

Нещодавно я пройшов повну перевірку декларації НАЗК, за результатом якої виявлено лише формальні порушення при заповненні декларації, найголовніше у висновку те, що не виявлено ні незаконного збагачення, ні незадекларованих активів, ні конфлікту інтересів.

Володимир Мухін підтвердив, що наразі він незаконно відстороненний від виконання службових обов’язків. Крім того,найближчим часом він має намір розповісти суспільству про "безлад", що відбувається у Держрибагентстві.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: