#

Нардеп Корчинська втручається у справи армії - волонтери

12.07.2018 12:04
Нардеп Корчинська втручається у справи армії - волонтери

У 72-ї бригаді ім. Чорних Запорожців, що наразі дислокується в районі Світлодарської дуги на Донбасі, склалася складна ситуація через нове керівництво, через що вона позбулася близько 80% особового складу

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на допис волонтера Юрія Мисягіна на своїй сторінці в Facebook .

За словами волонтера, сьогодні склалася така ситуація, що командир бригади 72-ї бригади Руслан Татусь не є ні лідером, ні авторитетом в бригаді.

«Не має поваги як у багатьох офіцерів, так і у військовослужбовців. Своїми невмілими діями на посаді командира бригади і повною відсутністю хоч якоїсь комунікабельності він деколи приводить в ступор бойових офіцерів на місцях. Зате комбриг володіє відмінним знанням совдепівських замашок, коли на перше місце виходить не бойова підготовка і умови проживання військовослужбовців в зоні ООС, а вміння побілити-пофарбувати, і зробити побут не для зручності, а для показухи начальству», - пише волонтер.

За словами Юрія Мисягіна, неодноразово були зафіксовані випадки, коли командир бригади дзвонив на передову з погрозами кримінальних справ за відкриття вогню у відповідь по противнику.

«З бригади йдуть вищі офіцери. Тільки за останній тиждень пішли 4 людини. Причини їх відходу - це краще запитати у них. Бажання служити під командуванням комбрига, через його ставлення до людей, - вони не висловлювали. На все це накладаються великі втрати , які несе зараз бригада. Світлодарська дуга з самої гарячої ділянки перетворилася зараз у відносно «спокійну» ділянку передової, але... за 40 днів, які бригада знаходиться на фронті, вона втратила вже дві людини загиблими і 23 бійця поранені. Це цифри майже тижневої давності. Цифри просто катастрофічні. При цьому враховуйте, що комплектація при виході бригади була дуже низька», - зазначає волонтер.

Крім того, за словами Мисягіна, є підозри, що за наказом командира бригади Руслана Татуся і для уникнення суспільного резонансу, нещодавно була натягнута цифра в 65% по комплектації на зараз, хоча насправді відсоток комплектації буде набагато меншим.

У своєму пості волонтер розповідає про недавню кричущу ситуацію в бригаді.

«У бригаду приїхала народний депутат, відкривши фактично «ногою двері» і стала в ультимативній формі вказувати кого куди призначити і перевести, якому медику де перебувати, кому передати автомобіль, кому заправити автомобіль, кого куди послати, кому виділити водія і т.д. тепер даний медик використовує автомобілі в особистих цілях, не займаючись евакуацією поранених, але заправляється паливом за рахунок бригади. При цьому командир бригади Татусь як командир бригади і її «лідер» злякався і відверто струсив, і замість того, щоб поставити депутата на місце, пояснивши, що тут йде війна і гинуть люди, і тільки він як командир бригади приймає рішення, а не стороння цивільна людина, - став «жувати соплі», переклавши вирішення цієї проблеми на плечі інших офіцерів, сам же просто «втік», відсторонившись від них», - розповідає Юрій Мисягін.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: