#

Нардеп Лещенко заявив, що Петро Порошенко хоче купити Трипільську ТЕС (ВІДЕО)

17.12.2018 06:23
Нардеп Лещенко заявив, що Петро Порошенко хоче купити Трипільську ТЕС (ВІДЕО)
Трипілька ТЕС

Стало відомо, що Сергій Лещенко розповів про можливу купівлю ПАТ "Центренерго» Президентом України Петром Порошенко

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із посиланням на "Хроніки Обухова".

У своєму блозі на УП нарден написав:

"У нас на очах готується грандіозна афера. Під шумок воєнного стану, розполохавши всіх інвесторів, Петро Порошенко збирається прикупити на підставних осіб останню державну компанію з виробництва теплової енергетики – "Центренерго".

За словами Лещенка, одна із трьох складових підприємства – Трипільська ТЕС.

"Щоб ви розуміли, наскільки це важливо. "Центренерго" – це три великих теплових електростанції, які розташовані в Київській (Трипілля), Харківській та Донецькій областях", – відзначив він.

У масштабах України теплова генерація (тобто електроенергія, вироблена на ТЕС) – це 1/3 всієї електрики України і 2/3 грошей, виплачених всім виробникам електрики. Ринат Ахметов контролює 75 відсотків теплової генерації. Решта 25 – це якраз “Центренерго”.

Підписуйтеся на офіційну сторінку порталу "Моя Київщина" у Facebook.

"Конкурс з продажу "Центренерго" відбудеться в четвер. Заставу за участь в ньому внесли всього дві компанії, назви яких вам ні про що не скажуть. Стартова ціна – близько 200 мільйонів доларів, від якої буде зроблено кілька ставок, і “Центренерго” піде “правильним” покупцям», – додав нардеп.

Довідково: Трипільська ТЕС — найпотужніша електростанція на Київщині. Її потужність становить близько 1820 МВт. Енергогенеруюче підприємство — є найбільшим постачальником електроенергії у Київську, Черкаську та Житомирську області. Підприємство займає площу 281,3 га. розташоване в Обухівському районі на березі Канівського водосховища.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: