#

Нардеп-мільйонер від Київщини отримує компенсацію за оренду житла (ФОТО)

06.06.2020 11:55
Нардеп-мільйонер від Київщини отримує компенсацію за оренду житла (ФОТО)
Олександр Горобець

Народний депутат-мільйонер від партії "Слуга народу" Олександр Горобець, який пройшов у Раду від 95 округу, отримує близько 20 тис грн щомісяця на оренду житла

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на "ZN,UA" та допис Андрія Горчинського у Facebook.

Відомо, що нардеп Олександр Горобець оприлюднив декларацію, у якій вказав, що за 2019 рік сума його доходу склала 2,9 млн грн. Проте, чоловік отримує компенсацію за винайм житла у Києві, оскільки зареєстрований у селищі Фурси Білоцерківського району. Відповідно до частини 2 статті 35 Закону "Про статус народного депутата України" право на отримання компенсації на проживання мають депутати, які "не забезпечені житлом у місті Києві, і місце їх проживання, відповідно до їх реєстрації, знаходиться на відстані понад 30 км від меж міста Київ". Таким чином, Олександр Горобець отримує близько 20 тис грн щомісяця на оренду житла.

Читайте також: Як забудовник Горобець переміг Карплюка на 95 окрузі.

Варто сказати, що Олександр Горобець є співвласником ЖК "Софіївська Сфера", який фактично розташований у селі Софіївська Борщагівка Київської області.

Тобто: чувак який будує ЖК на 5000 квартир в чотирьох кілометрах від окружної, немає власних грошей на аренду житла! Тому отримує щомісячно близько 20000грн на «вирішення житлових проблем»!!!!!!! Ви спитаєте, а як же Софіївка? А х@лі, «Софіївка» формально не Київ.... І тому Шурочка, має законне право на компенсацію!, - пише з цього приводу Андрій Горчинський.

Голова Комітету виборців України Олексій Кошель додає, що кожен другий депутат, який отримує компенсацію на оренду житла, є мільйонером. Тому вони могли б самостійно оплачувати проживання в місті Києві без отримання бюджетних коштів. Варто сказати, що лише в квітні цього року 25 депутатів-мільйонерів, у тому числі й 19 чиновників від партії "Слуга народу", отримали компенсацію на загальну суму 1,2 млн грн.

Нагадаємо, що слідчі Головного управління поліції Київщини спільно з працівниками Департаменту кіберполіції під процесуальним керівництвом прокуратури області встановили двох осіб причетних до розповсюдження в мережі Інтернет дитячої порнографії.







Читати "Моя Київщина" у Telegram