#

Нардеп від Київщини пропонує зробити день створення Української церкви національним святом

19.12.2018 15:18
Нардеп від Київщини пропонує зробити день створення Української церкви національним святом

Народний депутат Сергій Міщенко запропонував зробити 15 грудня, день створення Української Православної Автокефальної Церкви, святковим неробочим днем

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на сторінку Сергія Міщенка у Facebook.

Депутат повідомив, що зареєстрував Законопроект № 9407 «Про внесення змін до Кодексу законів про працю України», у якому запропонував 15 грудня визначити Днем духовної єдності України та святковим неробочим днем.

"15 грудня 2018 року увійшло в новітню історію України як День духовної єдності України, адже цього дня у Софії Київській відбувся Об’єднавчий Собор Української Православної Церкви. Близько двохсот делегатів (ієрархи, священники та миряни) з трьох православних церков – Української православної церкви Київського патріархату, Української автокефальної православної церкви та Української православної церкви Московського патріархату – утворили Українську Помісну Православну Церкву та обрали її предстоятелем, Митрополитом Київським та всієї України Епіфанія", - повідомив депутат.

Він переконаний, що відзначення 15 грудня Дня духовної єдності України не тільки зменшить вплив іноземної пропаганди, а й посприяє національному єднанню, забезпеченню духовної та національної безпеки України.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: