#

НАТО наполягає на праві України приєднатися до Альянсу

25.02.2022 22:12
НАТО наполягає на праві України приєднатися до Альянсу
Фото з мережі Інтернет

Сьогодні, 25 лютого, лідери держав-членів НАТО наполягли, що, попри війну з РФ, Українська держава має право самостійно обирати безпекові союзи, до яких вона хоче приєднатися

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на "Європейську правду".

Лідери держав-членів НАТО провели екстренний саміт в онлайн-форматі. У підсумку зустрічі вони заявили, що Альянс, як і раніше, відданий всім основним принципам європейської безпеки, у тому числі тому, що кожна країна має право вибирати власні механізми безпеки.

Зазначимо, що перед вторгненням в Україну, президент Росії заявив, що для нормалізації відносин з РФ наша держава має визнати суверенітет Росії над Кримом, відмовитися від членства в НАТО та провести часткову демілітаризацію країни. Росія вже неодноразово спекулювала, що вважає членство України в НАТО загрозою власній безпеці.

Члени НАТО наголосили, що вважають війну Росії проти України найсерйознішою загрозою євроатлантичній безпеці за останні десятиліття. Вони засудили повномасштабне вторгнення РФ в Україну, здійснюване за підтримки Білорусі, і закликали припинити воєнні дії. Лідери тридцяти держав НАТО звернулися:

Ми закликаємо Росію негайно припинити військовий наступ, вивести всі свої сили з України та звернути з обраного нею шляху агресії.

Члени Альянсу назвали рішення Путіна напасти на Україну жахливою стратегічною помилкою, за яку Росії доведеться заплатити велику економічнну та політичну ціну, наслідки від чого триватимуть роками.

Також зауважується, що на запрошення Генерального секретаря Єнса Столтенберга до саміту приєдналися держави-партнери Фінляндія і Швеція. Проте Україну, яка також є близьким партнером Альянсу і безпосередньо потерпає від військового вторгення російського агресора, на зустріч лідерів Альянсу не запросили.

Нагадаємо, що країни НАТО постачатимуть Україні системи ППО та додаткове озброєння.

Читати "Моя Київщина" у Telegram