#

Науковці назвали найбільш придатні землі Київщини для ведення органічного землеробства

18.04.2019 16:16
Науковці назвали найбільш придатні землі Київщини для ведення органічного землеробства
Фото з мережі Інтернет

Інститут землеробства НААН оцінив придатність земель для ведення органічного землеробства

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "Seeds.org.ua".

У повідомленні сказано, що північ Київщини виявилась малопридатною для ведення органічного фермерства. Найменш придатною територією традиційно виявився Чорнобильський район.

Землі Броварського району також отримали статус малопридатних. На межі опинились і території Приірпіння. Умовно придатні ґрунти знаходяться на території Києво-Святошинського району, Бориспільщини та Ірпеня.

"Найбільш якісними для вирощування органічних рослин інститут визнав території Білоцерківщини, Обухівський та Миронівський райони, Переяслав-Хмельницький, Згурівський, Яготинський райони", - йдеться у повідомленні.

Органічне землеробство відрізняється від традиційного тим, що землю не копають, а лише розпушують на глибину до 10 сантиметрів. При цьому під час вирощування рослин їх не будуть обробляти хімічними речовинами: пестицидами, гербіцидами. Також уникають використання генномодифікованого насіння.

Нагадаємо, що на Київщині фермер використовує технологію "no-till", яка полягає в тому, що земля не ореться і вкривається тирсою.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: