#

Навколо Києва триває активна фаза боїв із ворогом, - голова Київської ОВА

20.03.2022 09:30
Навколо Києва триває активна фаза боїв із ворогом, - голова Київської ОВА
Олександр Павлюк

Учора, 19 березня, очільник Київської обласної військової адміністрації генерал-лейтенант Олександр Павлюк заявив, що зараз навколо Києва триває активне протистояння

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на "Радіо Свобода".

Олександр Павлюк розповів:

Активні дії тривають, ворог переходить до оборони рубежів, активно окопується, проводить заходи щодо логістичних маршрутів для поповнення боєприпасів, але не відмовився від продовження активних дій у бік Києва. Він вивчає, ми вивчаємо, наносимо удари, знищуємо колони, знищуємо штаби, бази, склади, йде активна фаза.

Голова ОВА підкреслив, що ситуація контрольована, загострення як такого немає. Він не назвав кількість звільнених населених пунктів Київщини, пославшись на те, що бої із окупантами ще тривають.

За словами Павлюка, ситуація в Бучі, Гостомелі та Ірпені наразі незмінна: російські військові активно переходять до оборони, окопуються і не дають українській армії розвивати наступальні дії. Генерал деталізував:

Противник у ході переходу до оборони продовжує обстрілювати наші населені пункти. Тільки за вчорашній день знищено й пошкоджено 21 будівлю соціального напрямку. Тому противник хаотично обстрілює населені пункти, максимально завдаючи ураження саме місцевому населення, щоб залякати, змусити людей боятися, тікати. ЗСУ тримають рубежі і дають противнику достойну відповідь.

Нагадаємо, що в Бучанському районі підрозділами ППО СВ України збито ворожий бойовий вертоліт К-52.

Читати "Моя Київщина" у Telegram