#

Небайдужі ірпінчани власноруч прибрали територію біля озера (ВІДЕО)

13.05.2020 11:20
Небайдужі ірпінчани власноруч прибрали територію біля озера (ВІДЕО)
Фото з мережі Інтернет

Учора, 12 травня, стало відомо, що ековолонтери міста Іріпнь назбирали майже 800 мішків сміття на березі озера в районі СМУ

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на "ITV". 

Активісти повідомляють, що беріг озера місцеві жителі перетворили на сміттєзвалище. Тут були різний одяг, пінопласт, пляшки, диван, крісло, взуття, величезна кількість шин та навіть старий комп’ютер.

Відтак, небайдужі мешканці Ірпеня самоорганізувалися через соціальні мережі й вийшли на суботник до водойми в минулі вихідні.

Голова автогаражного кооперативу "Будівельник" Володимир Бондаренко повідомляє, що біля озера колись був глиноземний кар’єр. Коли стали вибрали глину, туди почали звозити сміття з усієї Київської області.

До очисних робіт долучали також комунальну техніку, адже без неї прибрати озеро вдалося б тільки поверхово. Лише з технікою можна було справитися й на протилежному березі. До крану причепили великий бак, завантажували до нього все, що не підняти руками, і лише так можна було витягнути непотріб нагору. Активісти організували також і вивіз сміття.

Міська влада дуже нам допомогла, і велике їм спасибі за це. На даному етапі зробили берегоукріплення, порозставляли блоки, плити. Зараз ми плануємо з усією громадою їхати на той край — он, бачите, там сміттєзвалище, - зауважує Дмитро Вдовенко, голова ГО "Покровський".

Волонтери розповідають, що це вже другий суботник, який вони проводять. Попередній був нещодавно в лісі біля вулиці Давидчука. Там зібрали 283 мішки, і Сергій Скрипник вивіз своєю технікою з “Управління житлово-комунального господарства”.

Зараз, у цей суботник, буде вивозити інше підприємство, приватне, власник цього підприємства — Андрій Домнік, він нам дає техніку», - повідомляє Людмила Першин.

Особливу увагу активісти звертають на велику кількість шин, які валяються як у воді, так і на всій береговій лінії. Ековолонтери з’ясовували  що шини приймає єдине підприємство — це екологічне МП “Рада”, яке знаходиться в Бучі. Вони домовилися з керівником про безкоштовну утилізацію.

Але зараз іще з’явилися окремо люди, у яких своя приватна стрілецька школа, і вони заберуть шини на полігон, де навчають стрільби, - дадають активісти.

Нагадаємо, що ірпінський лабораторно-діагностичний центр "НеоЛаб" почав проводити ПЛР тестування на COVID-19, за яке необхідно заплатити більше двох тис грн.



Читати "Моя Київщина" у Telegram