#

Немішаєве та Славутич у пріоритеті економічного розвитку

04.12.2018 09:37
Немішаєве та Славутич у пріоритеті економічного розвитку
Конференція "Муніципалітети за стале зростання"

22 листопада 2018 року Немішаєве та Славутич отримали найвищу відзнаку Плану місцевого економічного розвитку від експертів Світового банку в рамках проекту ЄС “Мери за економічне зростання”

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина".

Нагородження відбулося в рамках Конференції високого рівня "Муніципалітети за стале зростання", що проходила в Києві за участі Віце-прем’єр міністра України Геннадія Зубка, міністра екології та природних ресурсів України Остапа Семерака та поєднала близько 400 представників місцевої та національної влади, асоціацій органів місцевого самоврядування, партнерських організацій та інших зацікавлених сторін з Азербайджану, Білорусі, Вірменії, Грузії, Молдови та України. Відзнаки вручав  Пітер Вагнер, що є керівником групи підтримки України в Європейській комісії та головою Генерального директорату з питань сусідства і розширення Європейської Комісії. Серед українських громад, окрім Немішаєвого та Славутича, найвищими відзнаками нагороджено також Івано-Франківськ, Львів, Бердянськ, Баранівка, Пирятин, Краснокутськ, Пнів. 

Геннадій Зубко, віце-прем'єр-міністр України, заявив на заході: "Ми можемо зміцнити місцеві громади, надавши  їм можливості розвивати власні стратегії, залучати інвесторів, впроваджувати інфраструктурні проекти та неухильно рухатись до стійкого зростання. У муніципалітетах створені нові команди управління з новими можливостями, ресурсами та підходами, які формують нову європейську систему управління по всій країні".

Підписуйтеся на офіційну сторінку порталу "Моя Київщина" у Facebook.

Місто Славутич та селище Немішаєве в черговий раз спільно виборюють вершини європейських відзнак. У 2016 році Славутич та Немішаєве були відібрані Конгресом місцевих рад Ради Європи для реалізації проекту “Мери лідери змін (Мери за належне врядування)”. Славутич першим серед міст Київщини отримав відзнаку в рамках Конкурсу кращих практик місцевого самоврядування (2-ге місце серед міст України в 2014 році). Немішаєве в 2017 році вперше в історії Київської області отримало нагороду за 1-ше місце в даному конкурсі серед сільських/селищних рад. В 2018 році знову серед 10 Планів місцевого економічного розвитку з України, що отримали найвищу  оцінку від експертів Світового банку два населених пункти Київщини (Славутич, Немішаєве).

Ініціатива “Мери за економічне зростання” включає грантовий компонент, який фінансує «новаторські проекти». До участі запрошуються міста, які вже розробили план місцевого економічного розвитку, відповідний концепції M4EG. Відібрані міста стануть «Піонерами» ініціативи «Мери за економічне зростання» в реалізації пілотних проектів, перетворюючи плани економічного розвитку в конкретні дії на місцях. Тож попереду у Немішаєвого та Славутича боротьба за додаткове фінансування для впровадження інноваційних рішень.

Довідкова інформація:

Мери за економічне зростання – ініціатива ЄС, в межах якої понад 260 органів місцевої влади країн Східного партнерства добровільно зобов’язались впроваджувати розумні економічні стратегії на місцях, спрямовані на зростання ВВП та збільшення можливостей для працевлаштування.

Серед пріоритетів економічного розвитку Немішаєвого:

  • розвиток SMART-громади – застосування інновацій, нові підходи в бізнесі, освіті, системі місцевого самоврядування;
  • формування системи підтримки та розвитку бізнесу в селищі та регіоні;
  • покращення інфраструктури для ведення бізнесу та комфорту проживання.

Відзнака експертів Світового банку відкриває нові можливості для більш швидкого впровадження планів у Немішаєвому, Славутичі та інших громадах Київщини та України, що йдуть шляхом впровадження інновацій.

Проект Немішаєвого отримує активну національну та міжнародну підтримку.

14 листопада напрацювання Немішаєвого були презентовані в рамках загальноукраїнської конференції проекту “Е-рішення”, що реалізується Центром розвитку інновацій за підтримки U-Lead.  Експерти ЦРІ вже понад 2 роки активно співпрацюють з Немішаївською селищною радою.

15 листопада саме з проектом розвитку SMART-громади Немішаївський селищний голова Сергій Замідра вийшов в абсолютний фінал телевізійного проекту “Нові лідери” на телеканалі ICTV. 

12 листопада до експертного супроводу розвитку SMART-технологій на базі селища Немішаєве приєднався Генеральний директор провідного технопарку Франції Софія Антіполіс Філіп Моріані. Перемовини з французькими партнерами стали можливими завдяки активній участі Фундації національного розвитку та інновацій.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: