#

Нещерів увійшов до Обухівської ОТГ

02.08.2018 17:27
Нещерів увійшов до Обухівської ОТГ

Минулого вівторка, 26 липня, на 37 сесії Обухівської міської ради було прийнято історичне рішення «Про надання згоди на добровільне приєднання Нещерівської сільської територіальної громади Обухівського району до Обухівської територіальної громади в Київській області з центром у місті Обухів»

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на допис Олександра Левченко у Facebook.

Цей відповідальний крок назустріч один одному підтримали 23 депутати міської ради.

Відповідно до Закону «Про добровільне об’єднання громадян» та його доповнень, до нас звернувся Нещерівський сільський голова про надання згоди на добровільне приєднання до Обухівської територіальної громади.

Згідно законодавству були дотримані усі необхідні процедури: Нещерівською сільською радою прийняте положення про порядок громадського обговорення, було надане розпорядження сільського голови про ініціювання добровільного приєднання.

Відбулися збори села, на яких з 424 громадян 264 - проголосували за приєднання до обухівської громади. І після прийняття на сесії сільської ради рішення про надання згоди на добровільне приєднання, була надіслана дана пропозиція на розгляд до Обухівської міської ради. Також був розроблений і календарний план заходів, який пояснює усі організаційні питання приєднання, включаючи і питання територіальних меж, повноважень та інше.

Наступним кроком стало доленосне рішення Обухівської міської ради про надання згоди про приєднання. В подальшому буде створена робоча група, яка і надалі працюватиме над планом організаційних заходів в законодавчому полі.

Потім Нещерівська сільська рада має підготувати та схвалити проект рішення про добровільне приєднання і надіслати його до Київської обласної державної адміністрації для перевірки на відповідність Конституції та законам України. Лише після позитивного висновку КОДА ми можемо офіційно оголосити про створення Обухівської об’єднаної територіальної громади, до якої увійде Нещерівська сільська громада.

А що ж чекає на нас усіх далі? Є чимало запитань, на які ми маємо відповіді і шляхи вирішення їх.

Після приєднання до нашої громади депутати сільської ради автоматично складають свої повноваження. Надалі вони будуть входити до створеного представницького органу, схожого на той, що діє у с. Таценки. Сільський голова стає старостою і представлятиме інтереси свого населеного пункту у міській раді, будучи членом виконавчого комітету. Всі рішення, які буде приймати Обухівська міська рада, будуть ставитися на розгляд сесії лише тоді, коли вони будуть погоджені даним представницьким органом.

Так буде до 2020 року. Як будуть далі розвиватися події, ми побачимо в майбутньому.

"Хочу наголосити на тому, що статус населеного пункту – Нещерів, змінено не буде, жителі села не стають жителями міста і межі залишаються незмінними. Але так, як і мешканці Таценок та Лендів, мешканці Нещерова будуть користуватися усіма адміністративними послугами на території міста і можуть розраховувати на місцевий бюджет. Все це буде після позитивного рішення КОДА, і лише тоді Нещерівська сільська рада приймає рішення про добровільне приєднання з усіма позитивними наслідками, які будуть супроводжувати цей процес.

Можу ще додати, що з такою ж ініціативою про приєднання виступив і Дерев’янський сільський голова, але збори села його ініціативу поки що не підтримали в силу різних спірних питань. В майбутньому можливо постане подібне питання і для сіл Красне та Долина. Нехай вони самостійно вирішують", - пише Олександр Левченко.

Місто ні на кого не тисне, не зазіхає ні на чиї території. Ми є потужна і самостійна територіальна громада міста. За результатами оцінки реалізації державної регіональної політики в межах представницьких та власних повноважень ми маємо досить високі показники та займаємо одне з перших місць за багатьма напрямками.

Вперше на території Обухівщини приймається таке рішення, а тому це має бути важливим кроком назустріч один одному для громад Нещерова та Обухова.

"Від імені усієї Обухівської громади щиро вітаю жителів Нещерова з цією подією і хочу побажати подальших виважених кроків, спільних успіхів та дій на благо обох громад, що тепер будуть однією.

Ми маємо потужний потенціал і будемо прагнути разом, щоб село Нещерів розквітло біля міста Обухова", - підсумував автор.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: