#

Невакциновані діти не можуть відвідувати школи та дитячі садки

13.09.2018 09:39
Невакциновані діти не можуть відвідувати школи та дитячі садки

Нещодавно Міністерство охорони здоров’я нагадало офіційним листом про діючі норми закону

Про це повідомляє "Моя Київщина" з посиланням на "04563".

Згідно з законом, навчатися у школах та садочках, відвідувати інші державні заклади освіти можуть лише ті діти, які отримали щеплення за календарем, або у дитини є медичні протипоказання до вакцинації.

Про це повідомляє Центр громадського здоров'я МОЗ України.

Як відзначається, саме колективний імунітет допомагає захистити від смертельно небезпечних хвороб тих дітей, які не можуть вакцинуватись з медичних причин.

Тим дітям, які мають протипоказання, надається довідка на підставі медичного профілактичного огляду дитини за участю лікаря педіатра та інших лікарів-спеціалістів. Рішення про допуск таких діток до закладів освіти приймає комісія лікарів відповідного лікувально-профілактичного закладу.

Саме лікарська комісія може прийняти рішення щодо заборони відвідування дитиною без щеплень навчального закладу, наприклад, - у разі ускладнення епідемічної ситуації. У цьому випадку питання щодо навчання таких дітей вирішує управління освіти та науки міської ради.

Чому дітям важливо одержати щеплення за Календарем?

Сьогодні в Білій Церкві, як і по всій Україні, спостерігається нестійка епідемічна ситуація щодо інфекційних хвороб. Зокрема, захворюваність на кір, краснуху, епідемічний паротит, кашлюк, дифтерію набуває все більш загрозливого характеру. З початком навчального року, ризик захворіти на такі інфекції збільшується у рази, тому важливо усім дітям вчасно отримати щеплення за Календарем.

Як зазначають у МОЗ, до 6 років діти повинні отримати щеплення проти гепатиту В, туберкульозу, кору, паротиту, краснухи, дифтерії, правця, кашлюку, поліомієліту та Хіб-інфекції. У 6-річному віці проводиться ревакцинація проти дифтерії, правця, поліомієліту, кору, краснухи та паротиту.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: