#

Невдовзі на Київщині розпочинається заборона на вилов риби у зимувальних ямах

25.10.2021 14:30
Невдовзі на Київщині розпочинається заборона на вилов риби у зимувальних ямах
Фото з мережі Інтернет

У Київській області з 1 листопада поточного року буде  встановлено заборону на вилов риби у зимувальних ямах

Як повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на сторінку "Київський Рибоохоронний Патруль" у Facebook, заборона буде тривати до нерестової заборони 2022 року.

У цей період любительська риболовля дозволена на ділянках поза межами зимувальних ям. При цьому, дозволяється зимовими вудками із блешнею вертикального блешніння з гачком, не більше № 10, мормишкою, наживною і живцевою снастями. Загальна кількість гачків на водоймах загального користування не повинна перевищувати п’яти на рибалку, а на водоймах, де впроваджено платне рибальство – не більше десяти на одну особу.

Ділянки, де не можна ловити рибу, нанесено на дану карту.

За добування риби на зимувальних ямах передбачена адміністративна відповідальність за ч. 3 ст. 85 КУпАП, штраф – до 170 грн. Якщо вилов здійснюється забороненими знаряддями лову - ч. 4 ст. 85 КУпАП, штраф - до 680 грн.

Також зазначається, що залежно від заподіяних збитків (а саме нанесення істотної шкоди), може наступити кримінальна відповідальність за ст. 249 ККУ (незаконне зайняття рибним промислом). Дана стаття передбачає штраф від 17 000 до 85 000 грн або обмеження чи позбавлення волі на строк до трьох років, з конфіскацією знарядь і засобів промислу та всього добутого.

Київський рибоохоронний патруль закликає громадян бути відповідальними та дотримуватися вимог чинного природоохоронного законодавства.

Нагадаємо, що 18 жовтня начальник Київського рибоохоронного патруля Володимир Мухін запросив нардепа Івченка для дачі пояснень щодо незаконної рибалки.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: