#

Невідомі вночі намагалися захопити житловий комплекс "Чайка", - Кулагін

29.05.2019 11:46
Невідомі вночі намагалися захопити житловий комплекс "Чайка", - Кулагін
Фото з місця події

Сьогодні, 29 травня, близько 2-ї години ночі близько ста чоловік заблокували паркінг і в'їзні групи на території ЖК "Чайка", а блокаду знімали співробітники поліції

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "Уніан".

"Близько 100 осіб спортивної статури викинули нашу охорону з в'їзних груп, захопили паркінг. Сказали: "Змінився директор "Омокс", ми змінюємо охорону", перекрили в'їзди. Привести їх до тями змогли тільки правоохоронці. У нас офіс і котельня охороняються спецпідрозділом поліції, вони їх і викликали", - розповів керуючий власник "Омокс" Олексій Кулагін.

За його словами, нічний інцидент – це продовження терору, який триває вже два роки.

"Спочатку вони спільно з СБУ працювали. Коли не змогли нічого "довести" – заблокували рахунки, майно компанії. Незаконно, про що вже є рішення суду. Порушено кримінальну справу в ДБР проти чиновників, судді і тих осіб, які платили їм хабарі за прийняття незаконного рішення... А вчора вони перереєстрували підприємство у "чорного" реєстратора. Поліція поїхала за адресою "перереєстрації" і з'ясувалося, що адреса фіктивна, реєстратора такого немає", - пояснив Кулагін.

Він також розповів, що згідно з пред'явленими рейдерами "документам", новим "директором" компанії став охоронець їх колишнього партнера.

"Вони переписали "ОМОКС": пред'являють нам документи про те, що охоронець Шишова тепер директор "Омокс". Він у нас значився в охоронних структурах. Тільки недавно його звільнили, 3 місяці тому. Який кар'єрний ріст, треба ж! Пред'явили документи невідомого походження. Внесли якийсь внесок, якого ми поки не бачимо: збільшили на себе наш статутний фонд на 208 мільйонів, і таким чином нібито збільшили свою частку. У реєстратора, який є фіктивним. Поліція вже відкрила кримінальне провадження", - повідомив керуючий власник "Омокс".

Олексій Кулагін підкреслив, що в даний час власники комплексу співпрацюють з правоохоронними органами, щоб відновити порядок і законність. Він додав, що жителям "Чайки" не варто турбуватися, оскільки їх безпеку охороняють підрозділи патрульної поліції, а сама ситуація перейшла в юридичну площину.

Раніше в ЗМІ повідомлялося про те, що бізнес-партнери Олексія Кулагіна по компаніях, що обслуговують комплекс (ЖЕК, котельні та ін.) – Андрій Шишов і Павло Климець – вирішили перебрати собі майнові права на "Чайку". Для цього Климець звернувся до Печерського райсуду, і суддя Ірина Кирилюк наклала арешт на банківські рахунки в розмірі 150 млн грн і на майно, після чого пішла на лікарняний.

Кулагін подав апеляцію в Київський апеляційний суд, який 10 грудня 2018-го зняв арешт з рахунків і майна та відхилив будь-які претензії Климця. 21 січня 2019 року Вища рада правосуддя України за позовом "ОМОКС" ухвалила відкрити дисциплінарну справу проти судді Ірини Кирилюк, за результатами якої суддю було звільнено із займаної посади. А приватного судового виконавця Катерину Шмідт позбавили ліцензії на заняття цим видом діяльності.

Нагадаємо, що 29 травня в селі Чайки Києво-Святошинського району сталася пожежа на автозаправці.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: