#

Незабаром у Василькові пройде День донора

18.01.2022 10:00
Незабаром у Василькові пройде День донора
Фото з мережі Інтернет

У п’ятницю, 21 січня, жителів Василькова запрошують приєднатися до Дня донора, який проходитиме у центральній районній лікарні

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на спільноту "КНП "Васильківська багатопрофільна лікарня інтенсивного лікування" ВМР" у Facebook.

Здати кров усі охочі можуть у відділенні переливання крові за адресою: місто Васильків, вулиця Декабристів, 87 (одноповерхова будівля біля приміщення дитячої поліклініки).

При собі потрібно мати паспорт громадянина України та реєстраційний номер облікової картки платника податків (ідентифікаційний код). Донором може бути людина віком від 19 до 60 років.

Не допустять до здачі крові, якщо:

  • вага менша за 50 кг;
  • зріст менший за 150 см;
  • є проблеми із зором;
  • є тату чи пірсінг, якому менш року;
  • є хвороби, які передаються через кров.

Варто додати, що носіїв ВІЛ, сифілісу, вірусних гепатитів, туберкульозу, людей із гіпертонічною хворобою, ішемічною хворобою серця, атеросклерозом, захворюваннями нирок, органів травлення також не допускають до здачі крові.

Також проведені нещодавно процедури проколювання шкіри, голковколювання, переливання крові обмежують донорство на рік.

За один забір беруть у середньому 450мл – це 6-8% від загальної маси тіла дорослої людини. Цільну кров рекомендують здавати не частіше 4-5 разів на рік. Повністю склад крові відновлюється упродовж місяця. Щоб відновлення відбулося швидше, радять пити багато рідини, та включити до раціону білок.

Регулярне донорство омолоджує організм та покращує роботу імунної системи, печінки, підшлункової залози та інших органів травлення.

У повідомленні йдеться:

А головне, задумуючись над важливістю донорства варто пам'ятати – один донор рятує життя трьом людям. Вчасно надана допомога залежить від кожного із нас!

Нагадаємо, що 15 січня у Василькові через негоду сталася пожежа на підстанції Васильківської РЕМ, унаслідок цього громада залишилася без електро-, тепло- та водопостачання.

Читати "Моя Київщина" у Telegram