#

Німецькі фахівці виміряли радіаційний фон у Чорнобилі (ФОТО)

11.09.2018 05:47
Німецькі фахівці виміряли радіаційний фон у Чорнобилі (ФОТО)

Минулого тижня у зоні відчуження відбулись тренувальні навчання з вимірювання іонізуючого випромінювання з використанням спеціально оснащених транспортних засобів

Про це повідомляє "Моя Київщина" із посиланням на Державне агентство України з управління зоною відчуження у Facebook.

У зоні відчуження 60 фахівців з радіаційного захисту та аварійного реагування з Німеччини та України використовують техніку радіаційного моніторингу. Головне завдання навчань – відпрацювання техніки радіаційного моніторингу мобільними лабораторіями та переносними вимірювальними засобами в умовах радіаційної аварії на АЕС.

Навчання проводять фахівці ДНДУ "Чорнобильський центр з проблем ядерної безпеки, радіоактивних відходів та радіоекології" (ДНДУ "Чорнобильський центр") та Федеральне відомство радіаційного захисту Німеччини за підтримки Державного агентства України з управління зоною відчуження, Державної інспекції з ядерного регулювання України, Міністерства закордонних справ України, Посольства ФРН.

Учасників навчань розподілено на команди, які здійснюють радіаційну розвідку на чотирьох підготовлених автомобільних маршрутах у межах зони відчуження та чотирьох пішохідних маршрутах у місті Прип’ять. Фахівці також відбирають проби ґрунту на спеціально обладнаних майданчиках та здійснюють порівняльні вимірювання його активності.

Спільна робота у складі інтернаціональних команд дасть змогу спеціалістам перевірити ефективність різних методів вимірювань, надійність обладнання, удосконалити професійні навички, обмінятися досвідом досягнення міжнародних стандартів якості вимірювань.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: