#

Нові дороги і садочки: Кандидат у голови Борщагівської ОТГ Роман Гах розповів, як вирішити проблеми громади

18.09.2020 13:39
Нові дороги і садочки: Кандидат у голови Борщагівської ОТГ Роман Гах розповів, як вирішити проблеми громади
Роман Гах

Кандидат на посаду голови Борщагівської ОТГ від "Слуги народу" Роман Гах назвав основні проблеми, з якими стикаються жителі громади, та шляхи їх вирішення

Про це Гах написав на своїй сторінці у Facebook, повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина"

"Я дуже люблю Борщагівку, але, як і більшість жителів нашої об'єднаної громади, щодня спостерігаю та особисто потерпаю від проблем, негараздів та незручностей, які отруюють життя та від яких хочеться позбутися", - зазначив кандидат у голови ОТГ.

Зокрема Гах серед основних проблем називає нестачу на території громади шкіл та дитячих садочків.

"Дуже приємно спостерігати на вулицях Борщагівки молодих батьків з маленькими і не дуже дітьми. У нашій громаді справжній "бебі-бум", і цьому можна тільки радіти. Але турботи батьків не завжди приємні, адже існує серйозна проблема дефіциту місць у дитячих садках та школах. Приватні навчальні і виховні заклади глобально проблему вирішити не можуть. Тому громада потребує будівництва нових державних шкіл та садочків. Під це уже є відведені земельні ділянки, а завдяки реформі децентралізації в бюджеті мають з'явитися гроші, та й багато забудовників, що працюють на території громади готові вкладатися і в будівництво інфраструктури. Потрібна лише воля керівництва ОТГ, щоб зрушити це питання з мертвої точки", - написав кандидат у голови ОТГ.

Гах також поділився своїми планами, як вирішити проблеми з транспортом та заторами у Борщагівській ОТГ. 

"Мене, як і багатьох, затори дратують найбільше, адже вони крадуть у нас найцінніше – час, який можна було витратити на сім'ю, дітей, навчання чи відпочинок. Нашій громаді потрібні і додаткові маршрути пасажирських перевезень, і нові дороги з розв'язками. Завдяки проекту "Велике будівництво" маю надію на добудову малої окружної дороги, яка пролягатиме через всі села нашої громади та з’єднає їх з Житомирською трасою. Але для цього нова влада ОТГ повинна активно лобіювати цей проект на найвищому рівні. Також  потрібно активно ремонтувати і розширювати дороги всередині населених пунктів, та будувати нові розв'язки. Бюджет ОТГ це цілком дозволяє", - переконаний він.

Кандидат у голови ОТГ також звернув увагу, що мешканцям громади не вистачає місць для відпочинку.

"Приємно бачити нові і сучасні новобудови в місці, що не так давно було типовим селом. Але Борщагівці серйозно бракує зелені. Парків, скверів і просто зелених зон з місцями для комфортного відпочинку обмаль. А ті нечисельні великі парки, що існують, наприклад "Зелена Брама", не відповідають рівню комфорту, на який заслуговуємо усі ми. В той же час благоустрій тих зелених зон, що існують, не потребує значних коштів, часу та зусиль", - написав він.

Роман Гах також вважає будівництво лікарні та території громади пріоритетним завданням нового голови ОТГ.

"Доступність якісного медичного обслуговування – одна з головних ознак цивілізованого населеного пункту. І з цим у нашої громади певні проблеми. У Петропавлівській та Софіївській Борщагівках є лише медичні амбулаторії загальної практики, а кількість населення вимагає повноцінної поліклініки та лікарні. Звичайно, можна і потрібно розширювати можливості амбулаторій. Але будівництво нової державної поліклініки та лікарні критично необхідне. Реформа децентралізації дають нам таку можливість, новій владі ОТГ варто буде лише нею скористастися", - наголосив він.

Кандидат у голови ОТГ також поділився своїм баченням, як можна вирішити проблеми з електро- та водопостачанням на території населених= пунктів Борщагівської ОТГ.

"Новому і сучасному передмістю не дуже пасують старі і зношені мережі водовідведення, водо- та електропостачання, що дісталися ще у спадок радянських часів. Змінити це не так вже й складно, просто влада має вести почати прямі переговори з "Київводоканалом", для отримання води напряму зі столиці, а не з Київської області.

Щодо електропостачання, то в "Укренерго" уже є проект будівництва нової підстанції "Західна", яка має вирішити більшість проблем з відключеннями. Владі потрібно більш активно відстоювати інтереси громади в переговорах", - відзначив Гах.

Нагадаємо, в серпні в інтерв'ю "Моїй Київщині" Роман Гах розповів про проблеми об'єднаної Борщагівської ОТГ та яким бачить майбутнє громади.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: