#

Нові повноцінні укриття з’являться у двох дитсадках Броварів

25.10.2023 10:00
Нові повноцінні укриття з’являться у двох дитсадках Броварів
Фото з мережі Інтернет

Учора, 24 жовтня, виконком Броварської міськради ухвалив рішення про будівництво захисної споруди цивільного захисту на території двох міських дитсадків

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на видання "Трибуна Бровари".

Мова йде про дитячі садки "Ромашка", що на вулиці Лагунової Марії, 3-А, та "Золота рибка", що на бульварі Незалежності, 11-Б.

Заступниця начальниці УБЖКГІТ Оксана Семеник наголосила:

Зараз мова не про будівництво, а про розроблення проєкто-кошторисної документації. Вчора потенційний проєктант разом із нашим технічним відділом оглядав ці два об’єкти.

За словами працівників УБЖКГІТ, дитсадок "Ромашка" наразі не має підвального приміщення взагалі, але має підземну споруду, яка раніше використовувалася як погріб. Тож після його ремонту і враховуючи невелику кількість дітей, що зараз відвідують садочок, із ситуації вийшли. Проте це вимушені міри, позаяк таке укриття може розмістити лише до 50 дітей.

У "Золотій рибці" є підвальне приміщення, яке наразі потребує ремонту несучих конструкцій, тож використовувати цей підвал як укриття вже не можна. Тому під час повітряних тривог діти ходять у сховище неподалік – у дитсадок "Оленка".

Нагадаємо, що на тепловізори і два безпілотних авіаційних комплекси для ЗСУ Броварська громада виділить 7,5 млн грн.

Читати "Моя Київщина" у Facebook