#

Новий міст через річку Ірпінь в Романівці нарешті відкрили

21.11.2023 12:30
Новий міст через річку Ірпінь в Романівці нарешті відкрили
Фото з місця події

Міський голова Ірпеня оголосив про довгоочікуване відкриття нового мосту через річку Ірпінь у Романівці

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на допис Олександра Маркушина.

25 лютого 2022 року, на другий день після початку повномасштабного вторгнення, українські військові були вимушені підірвати мости через річку Ірпінь, щоб перешкодити наступу російської армії на Київ. 

Заступник мера Ірпеня, Андрій Кравчук, нагадав, що під час окупації зруйнований міст став "дорогою життя", якою десятки тисяч цивільних мешканців Ірпеня та сусідніх населених пунктів під постійними ворожими обстрілами намагались евакуюватися до Києва.

Через це після звільнення міста старий міст зберегли в якості частини майбутнього Меморіалу російсько-української війни. Новий міст вирішили збудувати поряд.

Сьогодні Романівський міст - це міст довжиною 114, 9 метрів, з чотирма смугами руху, барʼєрними та перильними огородженнями, влаштованими тротуарами, інженерними мережами, зовнішнім освітленням та дренажними системами. Міст стане ключовою ланкою транспортного коридору між Ірпенем, сусідніми населеними пунктами та Києвом. 

Нагадаємо, що журналісти Bihus.Info знайшли зв’язок між співвласницею компанії, яка отримала підряд на відбудову ЖК "Ірпінські липки", та так званим "смотрящим за Києвом" Денисом Комарницьким.

Читати "Моя Київщина" у Facebook