#

Обмін досвідом: Бучу відвідали представники Конотопської міської ради Сумської області

17.04.2024 14:42
Обмін досвідом: Бучу відвідали представники Конотопської міської ради Сумської області
Фото з місця події

З навчальним візитом для обміну досвідом з питань планування та реалізації програм відновлення до Бучі завітали представники Конотопської міської ради Сумської області

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на пресслужбу Бучанської міської ради.

Гостей зацікавив досвід розробки та реалізації Програми відновлення Бучанської громади "VDOMA KRASHCHE".

Начальниця відділу економічного розвитку та інвестицій БМР Тетяна Ліпінська презентувала інструменти для залучення фінансування на відбудову об’єктів інфраструктури та житлового сектору. Зокрема, про залучення Фонду ліквідації наслідків збройної агресії, Програми відновлення України, формування портфельного підходу потреб та проєктів громади в екосистемі DREAM.

Експертка PAUCI Foundation Тетяна Татаріна зазначила, що такий комплексний підхід до відновлення – один з перших в Україні від початку повномасштабного вторгнення. 

Керівники архітектурних підрозділів обох громад обговорили проблемні питання з розробки і впровадження Програми комплексного відновлення.

Наприкінці візиту гостям провели екскурсію з огляду об’єктів відбудови та місць пам’яті страшних подій окупації Бучі.

Зустріч відбулася у рамках проєкту "Підтримка та супровід партисипативного стратегічного планування відновлення у Конотопській громаді", що реалізується МГО "Фундація польсько-української співпраці ПАУСІ" за підтримки Міжнародний фонд "Відродження".

Нагадаємо, що Бучу відвідала делегація з Баварії.


Читати "Моя Київщина" у Telegram