#

Оборона Київщини: хто та за скільки будує фортифікаційні споруди

30.05.2024 19:27
Оборона Київщини: хто та за скільки будує фортифікаційні споруди
Фото з мережі Інтернет

Будівництво фортифікаційних споруд у Київській області набуває нових обертів у зв'язку з підсиленням обороноздатності регіону 

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на допис Ольги Василевської-Смаглюк.

За словами депутатки, Київська ОВА поки не розголошує інформацію про суму виділених коштів та умови укладених договорів із підрядниками. Це мотивується обмеженим доступом до інформації, хоча такий доступ є у народних депутатів, включаючи інформацію державної таємниці. 

Проте, голова Вишгородської районної державної адміністрації Олексій Данчин описав стан справ з будівництвом фортифікацій. 

Тож, державним замовником робіт з будівництва військових інженерно-технічних і фортифікаційних споруд визначено Вишгородську районну державну адміністрацію. На сьогоднішній день укладено вісім договорів на загальну суму 2 095 324 465,87 гривень. Всі роботи відповідають затвердженій проєктно-кошторисній документації та виконуються у встановлені терміни, порушень з боку підрядників не виявлено.

Згідно з фінансово-економічними розрахунками, наразі на будівництво фортифікаційних споруд і систем невибухових загороджень виділено достатньо коштів. Додаткове фінансування не потрібне. 

Дивно, що практику визначення районної державної адміністрації державним замовником робіт на будівництво фортифікаційних споруд зустрічаю вперше. З чим це пов’язано – поки розбираємось, але в якому напрямку дивитись - зрозуміло

- зазначила нардепка Смаглюк.

Проте, народні депутати, у тому числі і Ольга Василевська-Смаглюк, планують перевірити відповідність реальних результатів поставленим завданням, наголошуючи на важливості зміцнення обороноздатності Київської області. 

Нагадаємо, що на Київщині пришвидшують темпи будівництва фортифікаційних споруд.


Читати "Моя Київщина" у Facebook