#

Обухівська ТВК не затвердила кошторис на місцеві вибори

21.08.2020 14:50
Обухівська ТВК не затвердила кошторис на місцеві вибори
Фото з мережі Інтернет

Обухівська районна територіальна виборча комісія мала до 15 серпня затвердити єдиний кошторис видатків для підготовки та проведення виборів, однак не змогла цього зробити у зв’язку з відсутністю кворуму

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на Опора.

Обухівську ТВК було утворено 10 серпня 2020 року. Виборчий кодекс вимагає, щоб кошторис було затверджено у п’ятиденний строк із дня сформування її складу. Але на 19 серпня Обухівська районна ТВК так і не виконала вимогу закону, оскільки для прийняття потрібного рішення не мала кворуму.

Дана постанова є однією з перших, які має прийняти територіальна виборча комісія після свого утворення. Однак відсутність постанови наразі впливає виключно на саму комісію. Щоправда є ризики, що в подальшому недотримання термінів визначених Виборчим Кодексом може негативно вплинути на інші етапи виборчого процесу та на суб’єктів пов’язаних з ними. Так, наприклад, до 21 серпня комісія може працювати приймаючи подання на членів сільських та селищних виборчих комісій від політичних партій, для цього засідання не потрібне. Однак вже 25 серпня спливає крайній термін для утворення відповідних сільських та селищних ТВК. Ця процедура може відбуватися виключно на засіданні комісії, а отже буде неможливою без кворуму, –  зазначає Олексій Рєпік, координатор спостереження громадянської мережі ОПОРА в Київській області.

Голова Обухівської районної ТВК Олег Шубенок не дає коментарів, адже "вирішує нагальні питання".

Нагадаємо, на Обухівщині розшукали тіло зниклого дідуся.

Читати "Моя Київщина" у Facebook