#

Очільник Київщини звернувся з нагоди Дня вшанування учасників ліквідації аварії на ЧАЕС

14.12.2021 11:40
Очільник Київщини звернувся з нагоди Дня вшанування учасників ліквідації аварії на ЧАЕС
ЧАЕС після вибуху

Сьогодні, 14 грудня голова Київської ОДА Василь Володін звернувся до жителів області з нагоди Дня вшанування учасників ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на пресслужбу КОДА.

Голова КОДА зазначив, що сьогодні  традиційно вшановують учасників ліквідації аварії на ЧАЕС – людей, які ціною свого життя і здоров’я змогли приборкати страшну трагедію ХХ століття. Василь Володін наголосив:

Чорнобиль – найжахливіша катастрофа в історії людства! Жодна статистика не покаже, скільки людських доль понівечено чорнобильським смерчем, скільки ліквідаторів відійшло у вічність.

Унаслідок вибуху на атомній електростанції в Україні було радіаційно забруднено 2293 населені пункти, розташовані на територіях 77 районів 12 областей.

Також пан Володін зауважив, що саме Київщина належить до регіонів, які найбільше постраждали від вибуху. Понад 33% жителів області постраждали від катастрофи. Очільник КОДА повідомив:

Докладаємо зусиль, щоб підтримувати ліквідаторів. Для цього в нас діє спеціальна програма "Соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи", яка цього року передбачила виділення бюджетних коштів на загальну суму майже 350 млн грн.

Нагадаємо, що станом на 13 грудня поточного року в Україні на жодній теплоелектростанції не дотримано мінімальних вимог щодо запасів вугілля.

Читати "Моя Київщина" у Telegram