#

"Очолював штаб оборони Київщини": президент призначив нового начальника Генштабу

11.02.2024 11:30
"Очолював штаб оборони Київщини": президент призначив нового начальника Генштабу
Анатолій Баргилевич

Президент України Володимир Зеленський призначив нового керівника Генерального штабу Збройних Сил України

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на звернення президента.

Новим начальником Генштабу за пропозицією Головкома Олександра Сирського президент призначив генерал-майора Анатолія Баргилевича. Він замінив колишнього очільника генерал-лейтенанта Сергія Шапталу. Президент зазначив:

Сьогодні ж Головком Сирський визначив кандидатури заступників, і я підпишу відповідні укази. Також визначені заступники начальника Генерального штабу. Всі хлопці – бойові, фахові, кожен – із чітким знанням фронту та реальних потреб українських воїнів.
54-річний Анатолій Баргилевич – генерал-майор Збройних сил України. У 2020−2022 роках був заступником командувача Сухопутних військ ЗСУ з територіальної оборони. Він очолював штаб Сирського під час оборони Київщини.

Новий головнокомандувач привітав Баргилевича із призначенням:

Щиро вітаю генерал-майора Анатолія Владиславовича Баргилевича з призначенням на посаду Начальника Генерального Штабу Збройних Сил України! Пліч-о-пліч ми воювали на Київщині та спільно продовжили захищати країну на сході.

Нагадаємо, що президент Володимир Зеленський звільнив Валерія Залужного з посади головнокомандувача ЗСУ та призначив на його місце Олександра Сирського.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: