#

Офіцери шкільної безпеки забезпечать спокій батьків - шеф поліції Київщини генерал Щадило

29.12.2023 14:20
Офіцери шкільної безпеки забезпечать спокій батьків - шеф поліції Київщини генерал Щадило
Анатолій Щадило

Через два місяці у навчальних закладах Київщини стартує проєкт під робочою назвою "Офіцер безпеки"  

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина".

Одна з функцій офіцера безпеки -  до шкіл не мають потрапити сторонні особи. Також, правоохоронець здійснюватиме контрольний режим з використанням арочного металодетектора. Це дозволить уникнути потрапляння до приміщення небезпечних предметів.

Школа має бути місцем для навчання та розвитку. У цей непростий час виникнення загроз та неспокою повинно зводитися до мінімуму. Батьки мають спокійно відправляти своїх дітей до школи, знаючи, що там є дієвий механізм захисту. Проєкт "Офіцери шкільної безпеки" покликаний для облаштування безпечного середовища для учнів в освітніх закладах

- прокоментував Анатолій Щадило.

Проєкт першочергово впроваджується у регіонах, які знаходяться найближче до зон бойових дій або до кордону з росією та білоруссю. Київщина також потрапила в перелік цих областей. Кількість визначених закладів освіти-9. 

Наразі відбувається набір кандидатів в підрозділи поліції охорони для виконання визначених функцій "Офіцера безпеки" у закладах загальної середньої освіти. Кандидади мають пройти низку перевірок, зокрема, психологічне вичення. Також, в подальшому,  на них чекає навчання тривалістю близько п’яти місяців.  Тож, на цей час, у навчальних закладах працюватимуть діючі поліцейські.

Нагадаємо, що у школах Київщини в лютому стартує проєкт "Офіцер безпеки".


Читати "Моя Київщина" у Telegram