#

Офіційно: Залужний став послом України у Великій Британії

09.05.2024 17:36
Офіційно: Залужний став послом України у Великій Британії
Валерій Залужний

Президент Зеленський підписав указ про призначення Валерія Залужного Надзвичайним і Повноважним Послом України у Сполученому Королівстві Великої Британії і Північної Ірландії

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на сайт Президента.

Відповідний указ №316/2024 опублікований на сайті глави держави сьогодні, 9 травня.  

Призначити Залужного Валерія Федоровича Надзвичайним і Повноважним Послом України у Сполученому Королівстві Великої Британії і Північної Ірландії

– йдеться в указі.  

Нагадаємо, що 8 лютого президент Зеленський звільнив Валерія Залужного з посади Головнокомандувача Збройних сил України. Замість Валерія Залужного цю посаду отримав Олександр Сирський – генерал, який за останні два роки прославився не менше, ніж його попередник на посаді.

Залужного відправили у відставку, тому що він вів переговори із Заходом про постачання, виключаючи Міноборони з цього процесу. Також генерал не надав свій військовий план на 2024 рік і вважав нереалістичними накази Зеленського, що, за словами Умерова, також спричинило звільнення. 

7 березня президент Володимир Зеленський погодив кандидатуру Валерія Залужного на посаду надзвичайного і повноважного посла України в Сполученому Королівстві Великої Британії та Північної Ірландії.  

Нагадаємо, що президент присвоїв Залужному звання Героя України.


Читати "Моя Київщина" у Telegram