#

Офіс "Київоблгазу" загадково зник, - активісти

30.07.2018 12:37
Офіс "Київоблгазу" загадково зник, - активісти

Сьогодні, 30 липня, у Києві працівники підприємств міста Бровари вийшли на пікет із вимогою до ПАТ "Київоблгаз" відновити газопостачання. На підтримку підприємців Київщини також прийшли й активісти обласної та міської організацій ВО "Свобода"

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на офіційний сайт партії "Свободи".

Раніше "Київоблгаз" нарахував Броварському алюмінієвому заводу 48 млн грн боргу. Попри те що підприємство виграло суд, який своїм рішенням заборонив відключати підприємство від газопостачання, наразі цілу промислову зону в складі трьох підприємств відключено від газу. Через ці свавільні дії бюджет Броварів щоденно втрачає 3, 6 млн грн, а роботи позбавлено півтори тисячі працівників.

"Газ підприємству відключили під приводом аварії. Але аварії мають ліквідовуватися впродовж 48 годин, а газу немає вже тиждень", ‒ зазначає один із ініціаторів акції, очільник Броварської "Свободи", депутат Броварської міськради Олег Шевчук.

За його словами, коли підприємці звернулися по допомогу до "Свободи", то Київоблгаз почав їх шантажувати, буцімто відключить від газопостачання все місто.

Причиною такого свавілля націоналісти вбачають у тому, що облгази, які є стратегічним підприємствами, перебувають у приватній власності олігархів.

"Броварські підприємства щоденно спрямовують мільйони гривень для міського, районного, обласного бюджетів, але їхy. роботу заблокували. Очевидно, що топ-менеджери "Київоблгазу" вирішили, що пан Фірташ, якому він належить, недостатньо заробляє на газових схемах. На сьогодні ми маємо ситуацію, коли один із стовпів олігархічної системи вирішив фактично шляхом шантажу вибити майже півсотні мільйона гривень із підприємства, яке намагається чесно працювати, створювати валовий продукт та наповнювати бюджет", ‒ заявив заступник голови Київської міської "Свободи" Олександр Солонько.

Варто зауважити, що хоча адреса, за якою відбувався пікет, є офіційною юридичною адресою "Київоблгазу", але вночі напередодні пікету з будівлі зняли відповідну вивіску. Відповідно, всередину будівлі пікетувальників також не пропустили, заявивши, що підприємства там немає.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: