#

Окупанти відкрили вогонь по беззбройних захисниках міста-супутника найбільшої атомної станції в Європі (ФОТО, ВІДЕО)

02.03.2022 20:25
Окупанти відкрили вогонь по беззбройних захисниках міста-супутника найбільшої атомної станції в Європі (ФОТО, ВІДЕО)
Фото з місця події

Сьогодні, 2 березня, беззбройні жителі Енергодара стали стіною на захист міста і не пропустили ворога, проте, він почав стріляти і кидати гранати

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на Енергодарського міського голову Дмитра Орлова у Telegram.

Сьогодні до блокпосту міста Енергодар, де розташована Запорізька АЕС – найбільша атомна електростанція у Європі, підійшли російські військові. Жителі міста вийшли на зустріч окупантам із прапорами України та не пустили ворога у місто.

Міський голова повідомив, що вже втретє Енергодар встав щільною стіною на в’їзді до міста:

Тисячі людей прийшли показати, що іх НЕ ПОТРІБНО рятувати. Що вони в СВОЇЙ країні, на своїй землі. Що Енергодар – це Україна!

Окупантам наполегливо рекомендують не підходити до міста. Дмитро Орлов дякує кожному жителю за активну та мужню позицію.

Місцеві мешканці розповіли, що путінські орки хотіли поставити контрольно-пропускний пункт на дорозі між Енергодаром та Дніпровським поворотом, а вони сказали, що крайня точка наближення до міста – верхня дорога Дніпровського повороту.

Поряд із тим, у мережі з’явилося відео, де люди зустрічали російську військову техніку на шляху до Запорізької АЕС, співаючи Гімн України, а загарбник вдарив по людях. На відео видно, що ворог стріляє у жителів.

Проте, мер міста спростував інформацію про постраждалих від обстрілів в Енергодарі. Одночасно він підтвердив, що у селі Водяне від гранати окупантів постраждали двоє мирних жителів. Стан одного чоловіка дуже важкий, другий отримав поранення середньої важкості. Обох їх госпіталізували до лікарні.



Читати "Моя Київщина" у Facebook