#

Окупанти заперечують, що звозять боєприпаси до Чорнобильської АЕС

30.03.2022 12:00
Окупанти заперечують, що звозять боєприпаси до Чорнобильської АЕС
Фото з мережі Інтернет

Наразі відомо, що росія  заперечує факти транспортування та накопичення великої кількості боєприпасів в безпосередній близькості до об’єкта "Укриття" Чорнобильської АЕС

Як повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на "Укрінформ", про це в Телеграмі зауважила пресслужба Міноборони з посиланням на інформацію Генштабу ЗСУ.

У повідомленні було сказано наступне:

Наголошуємо, що, як і в більшості інших випадків, російська федерація та її агенти впливу поширюють дезінформацію. Використання Чорнобильської зони для транспортування та накопичення боєприпасів, а також розміщення командних пунктів російських військ здійснюється свідомо, оскільки Збройні сили України не можуть вести на території зони відчуження бойові дії.

Як зазначається, ризик детонації російських боєприпасів є високим і без ведення бойових дій, через нехтування окупантами заходами безпеки, а також масове використанням старих та некондиційних боєприпасів. Такі інциденти трапляються на російських складах та арсеналах регулярно і в мирний час, і це загальновідомо.

Нагадаємо, що 28 березня ДСНС України назвала неправдивою інформацію про масштабні пожежі у Зоні відчуження, яку поширили у соцмережах та ЗМІ.

Читати "Моя Київщина" у Telegram