#

Поширена в мережі інформація про Генплан Ірпеня є фейковою, - міська рада

05.12.2018 10:37
Поширена в мережі інформація про Генплан Ірпеня є фейковою, - міська рада

Минулої п'ятниці, 30 листопада, в Ірпені відбулися громадські слухання, де обговорювалося питання внесення змін до Генерального плану 

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на сайт "Правда Ірпеня".

Проте громадські активісти вивчили документ, який було розміщено на сайті міської ради, і виявили, що він був зроблений на основі Генплану для міста Очаків. А ті, хто намагався з нього зробити Генеральний план для Ірпеня, не додумалися навіть видалити згадки про морський порт.

Чиновники міськради у відповідь намагаються переконати громадськість, що інформація про Очаків та морський порт в ірпінському документі є фейком, а до її спотворення причетна місцева журналіст Михайлина Скорик.

"Генеральний план Ірпеня з морськими портами – це фейкова інформація, яку так активно поширюють окремі місцеві громадські активісти у соціальних мережах, зокрема, скандальновідома в місті Михайлина Скорик. Швидше за все, з сайту міськради скачали файл та дописали в нього наявність в Ірпені морських портів. Не виключено, що зображення з "морськими портами" у генплані зроблені у фотошопі з метою провокації. На жаль, доброчесні ЗМІ використали цю неправдиву інформацію та розповсюдили її в своїх новинах", – заявив начальник відділу містобудування та архітектури Ірпінської міської ради Михайло Сапон.

Підписуйтесь на офіційну сторінку порталу "Моя Київщина" у Facebook.

Також зазначено, що проект оновленого Генерального плану міста Ірпінь буде погоджуватися містобудівною радою. Після дотримання всіх процедур, передбачених Законом України "Про регулювання містобудівної діяльності", проект оновленого Генерального плану міста буде винесено на розгляд сесії Ірпінської міської ради.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: