#

Опорний заклад освіти "Бишівський академічний ліцей" розпочав свою роботу після відбудови (ФОТО)

05.09.2023 09:00
Опорний заклад освіти "Бишівський академічний ліцей" розпочав свою роботу після відбудови (ФОТО)
Фото з місця подій

Після відбудови відкрив свої двері для 400 дітей Опорний заклад освіти "Бишівський академічний ліцей"

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на допис КОР.

У березні минулого року у центр Бишева прилетіли рашистські ракети. 

Цілились у сільську раду, бо саме, у той час, там відбувалося засідання штабу. Тоді були поранені голова Бишівської громади Іван Рознай та місцевий депутат Василь Невмержицький. Двох людей, які залишилися перечекати комендантську годину, теж не оминула біда. Одного з них було поранено, інший - загинув.

Заступник голови Київської обласної ради Тетяна Семенова пригадала:

Наслідки обстрілів для села були жахливими. Вціліла тільки медична амбулаторія. Сільська рада, будинок культури, два дитячі садочки та ліцей, житлові будинки і комерційна нерухомість були зруйновані. 

 І додала:

Перед громадою постали важкі виклики, все треба було відновлювати, а бюджет був обмеженим. Завданням номер один було запустити освітній процес. У ліцеї був зруйнований дах, йшли сніг, потім дощі, тому приміщення треба було швидко рятувати, аби не затекло та ще більше не зруйнувалось. Більшість вікон були вибиті, повністю знищена система опалення. Хочу віддати належне Івану Рознаю та директору ліцею Тетяні Мудрик, які активно шукали кошти і хапалися за будь-які можливості. І їхні старання не були марними.

Державним та обласним коштом було перекрито дах, встановлено вікна та нову систему опалення. 

Всі ж внутрішні роботи здійснювалися коштом місцевого бюджету. Паралельно розроблявся проект на тимчасові укриття для ліцею та садочків. 

Доки йшла відбудова, голова громади Іван Рознай, директор ліцею Тетяна Мудрик зі своїм колективом, бійці територіальної оборони, батьки  та усі, хто хотів допомогти, перетворилися на будівельників, малярів, вантажників, двірників, сантехніків, художників. Робили все гуртом. 

Тетяна Семенова зазначила:

Сьогодні ми побачили результат роботи заповзятливих і мужніх українців. Новий, охайний, чудовий, освітній простір зустрічає своїх учнів, а їх тут  майже 400, серед яких - 30 першачків.  Тут є все необхідне для отримання якісних знань, все зроблено сучасно та комфортно для дітей.

Також Тетяна Семенова повідомила, що у Бишеві розпочинається будівництво нового садочка з надсучасним укриттям.

Нагадаємо, що на Макарівщині планують відбудувати ліцей.




Читати "Моя Київщина" у Telegram