#

Острів Дитинства стане ще однією прикрасою Білої Церкви, - нардеп Мепарішвілі

15.11.2018 16:54
Острів Дитинства стане ще однією прикрасою Білої Церкви, - нардеп Мепарішвілі

Сьогодні, 15 листопада, за ініціативи народного депутата України Хвичі Мепарішвілі відбуося інспектування виконання робіт на природоохоронних об’єктах в басейні річки Рось та інших водойм Київщини на 2018 рік

Про це повідомляє «Моя Київщина».

На сьогоднішній день більшість річок відчувають вплив забруднення стічними водами промислових підприємств, сільськогосподарського виробництва, комунального господарства  тощо.  То ж наразі вкрай необхідними є нинішня і подальша реалізація проектів які мають на меті поліпшити гідрологічний режим та екологічний стан водойм Київщини.

В рамках інспектування виконання робіт на природоохоронних об’єктах в басейні річки Рось та інших водойм Київщини на 2018 рік фахівці Держводоагенства України та басейнового управління завітали до Білої Церкви де тривають заходи щодо поліпшення екосистеми басейну річки Рось. Голова Держводоагенства України Ірина Овчаренко, начальник басейнового управління водних ресурсів середнього Дніпра Микола Урупа на чолі з народним депутатом України Хвичею Мепарішвілі  та міським головою Білої Церкви Геннадієм Диким побували на декількох об’єктах, де відбувається реалізація проектів які мають на меті поліпшити гідрологічний режим та екологічний стан водойм.

 

Мова йде про обвідний канал на Острові Дитинства та водойми поблизу церкви Покрови Божої матері що по вул. князя Володимира. Саме на ці два об’єкти, за сприяння народного обранця, Міністерством екології та природних ресурсів було виділено кошти з державного бюджету  які вже спрямовані на проведення всіх необхідних робіт по проекту, який розробила Білоцерківська міська рада.  Наразі ж на острові дитинства працює близько 10 одиниць спецтехніки столичного комунального підприємства яке спеціалізується на реконструкції і капітальному ремонті гідротехнічних споруд та водойм. Відновлення гідрологічного стану  та розчистка замулених джерел  дасть можливість збільшити приток води яка відповідно стане чистішою. Зрештою від цих робіт  залежить  чистота питної води як мінімум мільйона жителів Київщини та Черкащини  які по течії нижче річки Рось. І що не маловажливо, це місце має стати рекреаційною зоною для як для відпочинку людей, так і для спортивних заходів в тому числі і байдарочного виду спорту.

Народний депутат України Хвича Мепарішвілі впевнений що Острів Дитинства безперечно стане ще однією перлиною Білої Церкви: «Цей канал завжди передбачався для спорту та відпочинку, і незабаром білоцерківчани побачать прибраний, облаштований та гарний «Острів Дитинства».  А головне що відтепер покращиться стан річки Рось. Цього потребує не тільки населення міста а й сама водойма, адже вона також має свою флору та фауну».

Варто сказати що вартість цього проекту для державного бюджету стала у 8 мільйонів 400 тисяч гривень.  Він є значно дорожчим  на відміну від наступного об’єкту  що підлягає реконструкції, але це не робить його менш значимим.  На  озері біля церкви Покрови Божої матері  закінчуються роботи по очищенню дна від мулу та очерету, облаштування та укріплення берегів.  Вже незабаром підрядники почнуть  роботи по благоустрою а саме монтаж фонтану , будівництво доріжки навколо водойми та встановлення лавочок. 

«Це місце також має стати красивим та  привабливим місцем для відпочинку людей, але знову ж таки найважливіше що це озерце  буде з’єднане з річкою Рось що забезпечить постійну циркуляцію води і завадить її застоюванню»- пояснює Мепарішвілі.   

Що ж до фінансування, то державна субвенція на даний проект  складає 600 тисяч гривень. Сумовано, обидва ці проекти сягають близько 9 мільйонів гривень та мають бути реалізовані до кінця поточного року. Ймовірна дата яку називають підрядники - 20 грудня 2018.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: