#

Палаючі шини, сльозогінний газ, побиті активісти: протест проти незаконної забудови у Вишневому (ФОТО)

17.08.2018 06:28
Палаючі шини, сльозогінний газ, побиті активісти: протест проти незаконної забудови у Вишневому (ФОТО)

Учора ввечері, активісти міста Вишневе розпочали акцію протесту проти незаконної забудови паркової зони, що обернулося сутичками між учасниками та «тітушками», які охороняють будівництво. Для забезпечення порядку було навіть застосовано поліцейський спецназ

Як передає «Моя Київщина» з посиланням на сторінку Дениса Зерченка у Фейсбук, люди вийшли на акцію протесту, спалили паркан і вимагали зустрічі з мером міста Іллею Діковим.

«У Вишневому людям набридла бездіяльність влади. Вони самостійно пішли проти "тітушек", які кришують будівництво багатоповерхівок - на тому місці, де за Генпланом Вишневого має бути парк. Годину тому люди спалили будівельний паркан, вимагають, аби на місце приїхав міський голова Діков, аби прямо тут "його повісити" (цитата). В людей просто урвався терпець, адже ніхто - ні міськрада, ні Прокуратура, ні райрада, ні Президент, до якого теж приходили протестувальники - не захотіли допомогти людям в їхній законній вимозі - ПОВЕРНУТИ ВИШНЕВОМУ ТЕРИТОРІЮ ПІД ПАРК», - йдеться в дописі.

Кілька сотень місцевих мешканців вийшли на акцію протесту. Охорона об’єкту застосувала сльозогінний газ. Це обурило протестуючих і вони знесли паркан. За свідченням очевидців, охоронці-«тітушки» утікали перестрибуючи через паркани. Для забезпечення порядку було застосовано поліцейський спецназ, але як передають місцеві, правоохоронці поводилися доволі пасивно. Під час інциденту постраждало кілька осіб. Передають і про кількох постраждалих поліцейських. Повідомляють також, про побиття народного депутата Андрія Немировського. 

Конфліктна ситуація навколо земельної ділянки площею близько 10 га існує більше року. Причиною конфлікту є те, що жителі міста Вишневе хочуть, щоб на даній ділянці був парк, однак забудовник (по документам ділянка в оренді в ТОВ «Євро 2000», однак за неофіційною інформацією забудовником є гр. Журба (забудовник ЖК «Софіївська Слобідка»), який підтримує дружні відносини із головою районного суду Дубас. Складність ситуації полягає в тому, що рішення щодо оренди даної ділянки приймалося близько 10 років тому (2007 році) та підписувалися  колишнім мером міста Вишневе, якого вже немає в живих (Гошком).

На даний час в судах різних інстанцій розглядаються декілька позовів жителів міста, юристів та забудовника.

Протягом декількох місяців жителі міста висаджували дерева та намагалися зробити на даній ділянці парк. Однак 15.08.18 будівельна техніка почала рити котлован та знищила дерева, що і викликало обурення жителів міста, які вийшли сьогодні на акцію протесту. По факту підробки документів, а саме підпису колишнього мера м. Вишневе Гошка Прокуратурою Киівської області ведеться кримінальне провадження.

Варто також зазначити, що місцеві політики активно підхопили цю тему і намаються якомога більше розкрутити.

 

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: