#

Переможці виборів в ОТГ поділилися досягненнями громад завдяки реформі децентралізації (ФОТО)

16.01.2019 08:13
Переможці виборів в ОТГ поділилися досягненнями громад завдяки реформі децентралізації (ФОТО)
Прес-конференція з переможцями виборів до ОТГ Київщини

В понеділок, 14 січня, у Києві у Відкритому офісі Партії пройшла прес-конференція з переможцями виборів до ОТГ Київщини, проведених 23 грудня 2018 року

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із посиланням на "Блок Петра Порошенка "Солідарнісь".

У прес-конференції взяли участь Керівник Секретаріату Київської "Солідарності" Алла Шкуро, депутат Київської обласної ради від "БПП" Сергій Федорченко, голова Васильківської районної ради та очільниця Васильківської "Солідарності" Наталія Баласинович, а також переможці виборів – новообрані голови Баришівської, Бородянської та Ковалівської об’єднаних територіальних громад: Олександр Вареніченко, Олександр Сахарук та Раїса Клюковська.

Алла Шкуро розпочала прес-конференцію із привітання переможців та підкреслила успішність проведених виборів статистичною інформацією:

"Загалом, явка на виборчих дільницях Київщини мала високі показники, у середньому – більше 46% виборців, а у Ковалівській ОТГ – рекордні 81%!

Громадяни вкотре виявили довіру та підтримку представникам Партії "БПП "Солідарність".

Серед усіх областей Київщина показала чи не найкращі результати – в усіх чотирьох громадах, де проходили місцеві вибори, перемогли кандидати від Партії "Блок Петра Порошенка "Солідарність"!

Голову Баришівської ОТГ Олександра Вареніченка підтримали 47% виборців (4002 голоси "ЗА").

За кандидата у голови Бородянської ОТГ Олександра Сахарука проголосували 54,6% земляків (3690 голосів "ЗА").

У Миронівській ОТГ Віталія Савенка підтримали 42% виборців (понад 2200 голосів "ЗА").

А голову Ковалівської ОТГ Раїсу Клюковську було обрано абсолютною більшістю голосів – 96% (4781 голос "ЗА").

Крім того, Партія "БПП "Солідарність" отримала першість й у кількості депутатських мандатів у радах новостворених громад – з 4 ОТГ увійшло понад 40 представників "Солідарності" та самовисуванців-членів Партії, що складає 46% депутатських мандатів у вищезазначених ОТГ!

Підписуйтеся на офіційну сторінку порталу "Моя Київщина" у Facebook.

Для порівняння, результати інших політичних сил передбачають: друге місце посіла "Аграрна партія" із 17% депутатських місць, а на третьому місці опинилось ВО "Батьківщина" із 13% відповідно.

Отож, у Київській області Партія "БПП "Солідарність" посіла перше місце як серед голів об’єднаних територіальних громад, так і у кількості депутатських мандатів у новостворених ОТГ!"

У своєму виступі голова Васильківської районної ради Наталія Баласинович відмітила роботу районної ради у сприянні проведенню прозорості та відкритості виборів в ОТГ, а також звернула увагу на причину успішних результатів:

"Результати виборів свідчать про те, що в країні стабільно високий рівень довіри до реформи децентралізації, а влада на місцях для розбудови регіонів отримує високий кредит довіри у громадян. У Київській області представники "Солідарності" активно підтримують та втілюють ініційовану Президентом Петром Порошенком реформу. Від самого початку перебування на посаді Президента України, Петро Олексійович визначив підтримку реформи децентралізації в Україні одним з пріоритетних завдань, що сприятиме розвитку місцевого самоуправління і економічного розвитку країни в цілому.

Реформа децентралізації влади створила стійке підґрунтя для прискорення й інших реформ – у сфері охорони здоров’я, освіти, соціальних послуг, енергоефективності та інших секторах. У районах будуються школи, дитячі садочки, модернізуються лікарні та будуються сучасні амбулаторії. Результат – очевидний і громада бачить зміни.  Тому успіхи даної реформи безумовно свідчать, що Україна обрала правильний шлях і треба незворотньо рухатися ним далі."

Новообрані голови ОТГ у своїх виступах подякували громаді та землякам за прояв довіри, окреслили плани на рік та оголосили, що за два тижні роботи уже є перші результати.

Голова Ковалівської ОТГ Раїса Клюковська поділилась секретом своєї перемоги:

"Фундаментом розвитку та успішності ОТГ є повага та довіра людей. Люди завжди оцінять плідну працю на благо своєї Батьківщини. Ми всіляко намагаємось покращити життя односельчан, створюємо комфортні умови для створення сім’ї, благополуччя населення. Люди бачать зміни та симпатизують їм, тому й результати виборів це підтвердили".

Олександр Вареніченко зазначив, що у Баришівській ОТГ вибори пройшли трохи складніше, ніж у Ковалівській:

"Опоненти не втрачали можливості застосувати брудні технології, такі як підкуп виборців, зрив голосування та ін. Проте, співпраця в унісон районної ради, депутатського корпусу і команди "Солідарності" допомогла забезпечити проведенню чесних і прозорих виборів.

Наразі роботи багато: проводяться бюджетні сесії, левову частку бюджету плануємо виділити на забезпечення соціальних гарантій населення та створення комфортних умов для проживання."

Олександр Сахарук привітав усіх присутніх та розповів плани Бородянської ОТГ:

"Насамперед, вітаю потужну дієву систему, команду "БПП", у втіленні надважливої реформи децентралізації. Після проведення виборів ми не забарились та одразу ж приступили до роботи: зібрали чудову команду, запускаємо роботу нових комісій з якісним складом справжніх професіоналів, проводимо бюджетні сесії. Власне, з цього й почався рік.

Реформа децентралізації дала можливість збільшити місцевий бюджет у 5 разів – із 25 млн гривень до 125 мільйонів! В цьому році планується виділення 50% бюджету на покриття освітянського сектору – повне оновлення. Перші плюси вже є: запровадили цілком нове харчування дітей у школах району. І це тільки за два тижні роботи! Попереду – багато планів, будемо працювати!"

Депутат Київської обласної ради від "БПП" Сергій Федорченко підкреслив:

"Колосальну роботу у впровадженні реформи децентралізації на Київщині відіграв народний депутат України Ярослав Москаленко, який активно підтримує реформи, ініційовані Президентом Петром Порошенком, та своєю роботою довів, що треба не зупинятись і створювати все більше об’єднаних громад в області! Наразі на стадії обговорення знаходиться Микулицька ОТГ (у Бородянському районі вже третя ОТГ!).

Загалом, на Київщині відчувається велика підтримка населенням команди "БПП". І це не дивно: будуються школи, оновлюються лікарні, створюються якісні умови для отримання освіти і медичного забезпечення.

Завдяки партійцям "Солідарності", показуємо приклад іншим, що можна значно покращити рівень та якість життя населення, втіливши реформи, що декларує Президент Петро Порошенко. Це дає реальні результати і можливість запровадити на місцях європейський стиль розвитку. Закликаю підтримувати ініціативи Президента та Партії, і буде позитивний результат!"

Алла Шкуро погодилась із Сергієм Федорченком щодо необхідності створення більшої кількості ОТГ в регіоні:

"У Київській області наразі створено 17 об’єднаних територіальних громад. Зважаючи на стрімкий розвиток районів, де вже утворені ОТГ, представники місцевого самоврядування різних куточків Київщини активно обговорюють питання створення нових об’єднань на своїх територіях".

Підсумовуючи успіх проведених виборів, Алла Миколаївна висловила вдячність голові Київської територіальної організації Партії Ігорю Кононенку, народним депутатам Павлу Різаненку, Ярославу Москаленку, Першому заступнику голови Київської "Солідарності" Віталію Яремі та всій команді "БПП "Солідарність" у всебічному сприянні, активній допомозі й підтримці новоствореним громадам Київщини.

Також Алла Шкуро відмітила велику підтримку голови Київської обласної державної адміністрації Олександра Терещука, зазначивши, що Олександр Дмитрович – відкритий для спілкування та завжди з радістю готовий допомогти органам місцевого самоврядування області у впровадженні реформ на Київщині.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: