#

Переяслав-Хмельницький долучився до проекту “Енергоефективність у громадах – ІІ”

07.12.2018 09:14
Переяслав-Хмельницький долучився до проекту “Енергоефективність у громадах – ІІ”
Конференція проекту “Енергоефективність у громадах – ІІ”

З 4 по 6 грудня у Чернівцях відбувалася конференція проекту “Енергоефективність у громадах – ІІ”, у якій взяли участь представники міста Переяслав-Хмельницький

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на  офіційний сайт Переяслав-Хмельницької міської ради та виконавчого комітету.

На конференції були присутні представники 25 міст-учасників проекту та запрошені учасники від інших міст, організацій та інституцій. Участь в заході взяли і міський голова м. Переяслава-Хмельницького Тарас Костін, його заступник Наталія Устич та енергоменеджер Ірина Мацаєнко.

Із вітальними словами до присутніх звернулися секретар Чернівецької міської ради Василь Продан, директор проекту Ґреґор Брьомлінґ, координатор сектору енергоефективності GIZ в Україні Джордж Крістодореску та координатор проекту від Асоціації “Енергоефективні міста України” Андрій Кирчів.

“Місто Чернівці має тривалий досвід співпраці з Німеччиною, зокрема в рамках проектів, що впроваджуються Німецьким Товариством Міжнародного Співробітництва (GIZ). Спершу міська громада долучилася до діяльності проекту "Енергоефективність у будівлях", а згодом продовжила співробітництво в рамках проекту "Енергоефективність у громадах", очоливши унікальний міжрегіональний консорціум, так як до нього увійшли міста з трьох областей України (м. Чернівці – лідер консорціуму у партнерстві з м. Кам’янець-Подільський та м. Коломия). І зараз Чернівці серед п’яти українських міст є містом-ментором в рамках реалізації проекту “Енергоефективність в громадах-ІІ”, - зазначив Василь Продан.

Старший координатор проекту Володимир Перегудов представив проміжні результати його впровадження.

Підписуйтесь на офіційну сторінку порталу "Моя Київщина" у Facebook.

Також під час конференції представникам міст-учасників проекту “Енергоефективність у громадах – ІІ” було вручено цінні і вельми практичні подарунки – валізки із набором приладів для щоденних потреб у роботі енергоменеджера. Таку диво-валізку отримав і Переяслав-Хмельницький.

На заході представники проекту підвели підсумки діяльності за 2018 рік, а міста-партнери поділилися своїми досягненнями на шляху впровадження системи муніципального енергетичного менеджменту, а також розказали про проблеми, з якими вони зіткнулися.     

Особливістю даної конференції стала сесія «метч-мейкінгу» між містами та компаніями, що надають послуги у сфері енергоефективності. Протягом 2-х годин представники обох сторін детально обговорили потреби міст у сфері енергоефективності, можливі шляхи та умови залучення компаній до співпраці в цьому напрямку. Окрім цього, представники проекту разом із містами провели планування подальшого співробітництва з огляду на існуючі потреби партнерів.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: