#

Переяслав вступить до Альянсу міст "Шовкового шляху"

24.10.2018 09:31
Переяслав вступить до Альянсу міст "Шовкового шляху"

Міський голова у Китаї підписав угоду про вступ Переяслава-Хмельницького до Альянсу міст "Шовкового шляху"

Про це повідомляє "Моя Київщина" з посиланням на "Переяслав-Хмельницький".

Нещодавно у м. Чжанцзяцзе  (Китай) відбувся бізнес-саміт «Шовковий шлях 2018» недержавної організації «Міжнародна торгова палата Шовкового шляху» (SRCIC), на якому розглядалися важливі питання, пов’язані з ініціативою “Пояс і Шлях” та місією SRCIC, одночасно сприяючи міжнародному культурному обміну та розвитку туризму.

Участь у саміті взяли міські голови, представники ООН, посли, урядовці  та інші делегати міжнародних організацій, керівники транснаціональних підприємств та експерти аналітичних центрів з близько 100 країн світу. В складі української делегації (м. Тернопіль, м. Бучач, м. Черкаси, м. Винник) на бізнес-саміті у Китаї перебував і очільник Переяслава-Хмельницького  Тарас Костін.

Під час заходу міський голова презентував інвестиційний і туристичний потенціал нашого міста та його виробничих потужностей, а також, спільно з Генеральним секретарем Міжнародної торгової палати Шовкового шляху, підписав угоду про вступ Переяслава в Альянс міст "Шовковий шлях".

Підписуйтеся на офіційну сторінку порталу "Моя Київщина" у Facebook.

"Мені дуже приємно, що Китай включив наше місто до Альянсу міст "Шовкового шляху". Завдяки цьому ми отримали ще одного важливого стратегічного партнера, співпраця з яким дасть можливість спільно діяти у багатьох сферах. І  оскільки однією із основних місій Міжнародної торгової палати Шовкового Шляху є підтримка культури та розвиток туризму, тож сподіваємось на глибоку та плідну співпрацю в цих сферах. Організатори відмічали неймовірну красу України та чіткі перспективи інвестування у туристичну галузь зокрема – зазначив на апаратній нараді Тарас Вікторович. – Ми сподіваємося, що ця партнерська співпраця відкриє нові можливості для нашого міста та принесе позитивний економічний ефект".

До слова, в розвиток країн уздовж Нового Шовкового шляху Китай інвестує великі кошти. До 2020 року інвестиції сягнуть позначки $800 млрд. А щорічний товарообіг між Китаєм та країнами-учасницями становитиме $2,5 трлн.

Сьогодні ініціатива вийшла далеко за межі Китаю та охоплює 66% населення світу в 73 країнах. За розрахунками Українського інституту майбутнього, ці держави створюють 37% світового ВВП та залучають 24% глобального потоку прямих іноземних інвестиції.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: