#

Переяславські ліси незаконно забудовують махінатори

31.07.2018 15:53
Переяславські ліси незаконно забудовують махінатори

Переяслав-Хмельницька земля відома низкою маєтків, спортивних баз та відпочинкових комплексів, власники яких є люди вищого ешелону нашої влади та політикуму, зокрема Сергій Курченко та Олександр Клименко, та оточення Віталія Кличка

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "Ні корупції!".

Також багато ділянок виділено чиновникам та політикам нижчої ланки – неможливо і підрахувати.

В одному місці на березі Дніпра ведуться будівельні роботи, частково вирізані дерева та облаштована територія для швартування суден. На гугл-карті можна побачити розмір цього об’єкта - бачимо на березі Дніпра забетоновану велику площадку, басейн, та невеликий штучний затон, який ймовірно використовують для заходу невеликих суден. Також видно, що в зеленій зоні побудовано низку стаціонарних будівель.

Якщо накласти кадастрову карту на гул карту, то можна побачити що огорожена територія належить, юридично, декільком власникам.

Біля самої огорожі, з зовнішньої сторони від території, вирито яму та відбувається постійний злив якоїсь води (можливо каналізаційні стоки або рідкі відходи після ремонтно-монтажних робіт) що само по собі є порушенням екологічних і санітарних норм України.

А одна з табличок на дереві вказує на те, що на території бази можна відпочити «IT -RELAX».

На кадастровій карті ми бачимо, що огорожена територія юридично розділена на два десятка ділянок різної площі. Сама територія безумовно відноситься до рекреаційної адже засаджена багаторічними деревами, та знаходиться в водоохоронній зоні річки Дніпро. Отже, що ми бачимо:

23 ділянки належать фізичним особам, і отримані для «Індивідуального садівництва», площа кожної складає до 0, 10 га.

Декілька ділянок мають більшу площу (по 0,95 га) цільове призначення яких «Для сінокосіння та випасання худоби», та «Для ведення товарного сільськогосподарського виробництва», а орендує ці земельні ділянки , засновниками товариства є 9 чоловік, які мешкають в місті Київ. Керівником є Залізний Валерій Володимирович.

Проте найбільші ділянки, належить юридичній особі ТОВ «макпау проперті менеджмент». Зокрема ділянка з кадастровим номером 3223388200:02:015:0099 має цільове призначення «Для індивідуального садівництва», а земельна ділянка з кадастровим номером 3223388200:02:015:0019 має цільове призначення «Для ведення підсобного сільського господарства». Стає зрозумілим, що вся огорожена територія (не юридично але фактично) має єдиного власника, і таким власником може бути саме вищезазначене товариство. При спілкуванні з місцевими мешканцями, мені зазначили, що цією територією опікується одна людина, вона ж контролює будівельні роботи, та контактує і з Циблівською сільською радою – на території якої знаходяться ці ділянки, а прізвище чоловіка – Косован. Іноді навіть такої інсайдерської інформації достатньо, щоб скласти «пазли».

Відповідно до даних відкритих реєстрів, та аналітичної системи YouControl  ТОВ «МАКПАУ проперті менеджмент» засновано в грудні 2015 року, серед видів діяльності варто відмітити комп’ютерне програмування, надання в оренду власного нерухомого майна, видання іншого програмного забезпечення. Керівником цього підприємства є Косован Олександр Анатолійович.В одному з інтерв’ю, яке Олександр Косован надав інтернет-виданню, він чітко описує основні напрямки своєї роботи, та перспективи розвитку компанії МАСPAW. Мова йде про розробку різноманітного програмного забезпечення, зокрема для комп’ютерної техніки APPLE, адже саме цей напрямок (зі слів Олександра) є основним в його фірмі, та надає доволі непогані прибутки.

ВИСНОВКИ

Компанія МАСPAW, наразі, проводить активно будівництво та розширення меж відпочинкового комплексу на березі річки Дніпро, на землях лісового фонду Переяслав-Хмельницького району. Отримати таку велику площу лісу під будівництво законно неможливо, саме тому реальні власники території пішли іншим шляхом використовуючи одну з непрофзорих схем. Адже землі лісового фонду не продаються, але землі з цільовим призначенням «для індивідуального садівництва» мають право на продаж і будівництво.

Серед порушень, які спостерігаємо:

Будівництво капітальних споруд в водоохоронній зоні (Водним та Земельним кодексом) заборонене будь-яке будівництво, окрім гідротехнічних, гідрометричних та лінійних споруд).

Конституція України та Водний кодекс прямо гарантують громадянам доступ до водних об’єктів, але великий паркан, який окружає вищезазначену територію не надає громадянам безперешкодно потрапити до Дніпра.

Згідно ст..89, 91. Водного кодексу України, та ст..61, 63 Земельного кодексу України в межах прибережних захисних смуг забороняється розорювання земель та ведення садівництва та городництва. Проте як мінімум чотири ділянки з кадастровими номерами 3223388200:02:015:0010, 3223388200:02:015:0014, 3223388200:02:015:0009, 3223388200:02:015:0094 знаходяться в водоохоронній зоні річки Дніпро, та мають цільове призначення «Для ведення індивідуального садівництва». Саме тому є сумнівними законність зміни цільового призначення цих земельних ділянок.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: