#

Під Борисполем викрили підпільний лікеро-горілчаний міні-завод

12.09.2018 10:48
Під Борисполем викрили підпільний лікеро-горілчаний міні-завод

Столичні правоохоронці вилучили у підпільних цехах понад 10 тонн контрафактного алкоголю на суму 2,8 мільйони гривень

Про це повідомляє "Моя Київщина" із посиланням на "Вісті".   

Незаконну продукцію виготовляли та зберігали на території колишньої тваринної ферми в Бориспільському району Київщини. Виготовлення сурогатного алкоголю здійснювалось шляхом змішування концентрату харчових добавок зі спиртом, з використанням обладнання, що забезпечувало його масове виробництво. Отриману спиртовмісну суміш зловмисники фасували в упаковку по типу Bag-in-Box, а також у фірмову упаковку понад 20 світових марок алкоголю.

У ході обшуків правоохоронці вилучили понад 10 000 літрів контрафактних лікеро-горілчаних виробів та сировини орієнтовною вартістю понад 2,8 млн гривень.

Крім того вилучено обладнання та транспортні засоби, що належать фігурантам даного провадження.

В ході досудового розслідування, розпочатого за ч. 3 ст. 204 КК України, встановлено осіб, які організували виготовлення недоброякісних напоїв, їх зберігання та подальшу реалізацію на території м. Києва та Київської області.

 

На даний час призначено судово-хімічну експертизу для встановлення наявності реальної загрози для життя і здоров’я людей, які могли вживати вказану продукцію. Слідчі дії тривають.

Також нагадаємо, що з початку року працівники Державної фіскальної служби Київської області виявили п'ять підпільних цехів з виробництва "паленого" алкоголю. Загальна сума вилучених підакцизних товарів склала понад 42 мільйони гривень.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: