#

Під Броварами відкриють комплекс для сортування і переробки сміття (ФОТО)

11.12.2020 11:20
Під Броварами відкриють комплекс для сортування і переробки сміття (ФОТО)
Фото з мережі інтернет

Очільник Броварської РДА Георгій Біркадзе повідомив, що у Богданівці, що на Броварщині, побудують сортувально-переробний комплекс для сміття

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина"  з посиланням на сторінку Георгія Біркадзе у Facebook.

Це буде не просто новий і сучасний комплекс, він буде потужним і унікальним. Зможе сортувати й переробляти до 300 тисяч тонн твердих відходів на рік. Об’єкт запускатимуть в експлуатацію у два етапи. Перша черга матиме потужність до 200 тисяч тонн відходів і її планують відкрити уже восени 2022 року, – повідомляє Георгій Біркадзе.

Комплекс, який планують побудувати, є нетиповим для України. Він має унікальну технологічну карту поводження з відходами, методами застосування обладнання та має у своєму складі елементи власної розбробки.

А збудують його на території, яка перебуває в користуванні ПП "Еко-Старт". Це підприємство з 2002 року зайнялось рекультивацією надзвичайно шкідливого об’єкта – покинутого шлаконакопичувача заводу "Радикал". Споруда була частково заповнена відходами ртутних виробництв, – повідомляє Біркадзе.

Насправді, зі слів очільника Броварської РДА, це підприємство було готове утилізувати та сортувати відходи ще кілька років тому, але влада цьому не сприяла.

Насправді, питання утилізації габаритних відходів і сортування сміття у Броварському районі стояло досить гостро та не вирішувалось роками» – говорить Георгій Біркадзе в повідомленні.

Нагадаємо, що нещодавно інспектори ГФ "Макарівська Муніципальна Інспекція" під час патрулювання територією селищної ради виявили в лісопосадці несанкціонованого смітника.




Читати "Моя Київщина" у Facebook