#

Під час окупації Бучі військовий рф катував працівників та пацієнтів лікарні

06.06.2022 19:20
Під час окупації Бучі військовий рф катував працівників та пацієнтів лікарні
Фото російського ката

Військовослужбовцю рф повідомлено про підозру за захоплення пацієнтів та працівників у Бучанській лікарні 

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на Telegram-канал "Офіс Генерального прокурора".

За процесуального керівництва прокурорів Бучанської окружної прокуратури заочно повідомлено про підозру військовослужбовцю 656-го полку оперативного призначення - військової частини № 6720 військ національної гвардії РФ у порушенні законів та звичаїв війни підбурюванні до вчинення державної зради (ч. 4 ст. 27 ч. 2 ст. 111, ч. 1 ст. 438 КК України).

За даними слідства, підозрюваний брав участь в окупації міста Буча. На виконання завдань, поставлених вищим військовим керівництвом РФ, він разом із іншими російськими військовими на бойових машинах десанту та іншій військовій техніці приїхав до адмінбудівлі Ірпінської центральної міської лікарні, розташованій у місті Буча. За його наказом, з метою залякування працівників і пацієнтів лікарні, окупанти направили великокаліберні кулемети на будівлю медзакладу. Разом із озброєними співслужбовцями він зайшов до приміщення, заблокував входи і виходи до будівлі. Захопивши у полон присутніх у закладі осіб та погрожуючи зброєю, підозрюваний примушував одного зі співробітників обійняти посаду міського голови окупованого міста Буча.

Нагадаємо, що 5 червня парламентська делегація Республіки Корея на чолі з Головою правлячої партії РК "Сила народу" Лі Джун Соком відвідала міста Буча та Ірпінь у межах офіційного візиту на Київщину.

Читати "Моя Київщина" у Telegram