#

Під Ірпенем копи спалили величезну плантацію коноплі (ФОТО)

11.07.2018 14:25
Під Ірпенем копи спалили величезну плантацію коноплі (ФОТО)

Сьогодні, 11 липня, правоохоронці спалили більше трьохсот кущів конопель, які зростали на приватній земельній ділянці поблизу Ірпеня

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на прес-службу ГУ Нацполіції у Київській області.

"В полі під Ірпенем поліцейські виявили 300 кущів конопель, що зростали на приватній ділянці власника, який не знав про це. Кілька рослин було вилучено для проведення експертизи, решту правоохоронці знищили шляхом спалення", - повідомили у відомстві.

Завдяки проведенню низці невідкладних розшукових заходів, правоохоронці встановили раніше судимого чоловіка, який вирощував цю коноплю.

 

Варто додати, що на Київщині триває щорічна оперативно-профілактична операція "Мак".

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ст. 310 Кримінального кодексу України (Посів або вирощування снотворного маку чи конопель).

Нагадаємо, що за незаконний посів або вирощування снотворного маку чи конопель чинним законодавством України передбачена кримінальна відповідальність. Подібні дії караються штрафом, або арештом на строк до 6 місяців чи обмеженням волі до 3-х років. За посів або вирощування снотворного маку у кількості 500 і більше рослин чи конопель у кількості 50 і більше рослин – покарання у вигляді позбавлення волі від 3 до 7 років.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: