#

Під Києвом поліція відкрила кримінальне провадження за фактом підкупу виборців (ФОТО)

28.10.2020 09:50
Під Києвом поліція відкрила кримінальне провадження за фактом підкупу виборців (ФОТО)
Фото з місця події

Учора, 27 жовтня, до ТВК села Петропавлівська Борщагівка Києво-Святошинського району приїхала народна депутатка Вікторія Сюмар

Як повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на Національну поліцію Київської області, жінка хотіла дізнатися чому так довго ведеться підрахунок голосів результатів голосування та сфотографувала виборчі документи.

Варто нагадати, що ми вже повідомляли, що будівлі сільради у Петропавлівській Борщагівці ввечері мало відбутися засідання ТВК, на яке не пускали журналістів Прямого, а народну депутатку Вікторію Сюмар виштовхали з приміщення.

Працівник сільради за плечі виштовхав Сюмар з приміщення. Одразу після повідомлення на "102" на вказаною адресую за кілька секунд прибула слідчо-оперативно група.  

На місці події поліцейські здійснили огляд приміщення. Там правоохоронці під час проведення невідкладного обшуку та першочергових слідчих дій виявили та виучили записи з підписами осіб, де зазначені суми  в грошовому еквіваленті, інші документи, що можуть свідчити про фальсифікацію виборів. Також вилучили  готівку на суму 72,5 тис гривень.  

Разом з тим, народний депутат пояснила, що прийшовши на позачерговий прийом до сільського голови села Петропавлівської Борщагівка вона виявила, що секретар сільської ради вносить відомості з протоколів на свій комп’ютер, але ця особа не являється членом ДВК.

За даними  фактами слідчі поліції відкрили три кримінальних провадження за ч.2 ст. 351 (Перешкоджання діяльності народного депутата України та депутата місцевої ради), ч. 4 ст. 160 (Підкуп виборця, учасника референдуму, члена виборчої комісії або комісії з референдуму) та за ч. 2 ст. 158 (Надання неправдивих відомостей до органу ведення Державного реєстру виборців або інше несанкціоноване втручання в роботу Державного реєстру виборців) Кримінального кодексу України. Встановлюються усі обставини, причини скоєних злочинів.


Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: