#

Під Києвом невистачає місць для поховання померлих

13.07.2018 13:08
Під Києвом невистачає місць для поховання померлих

Сьогодні, 13 липня,  у Вишгородському районі проводилися зустрічі з головами Вищедубечанської, Воропаївської, Жукинської, Сувидської, Нижчедубечанської та Пірнівської сільських рад

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на допис Ганни Старикової у Facebook.

У ході зустрічей було обговорено нагальні проблеми сіл.

"Для всіх сіл надзвичайно гостро стоїть проблема кладовищ. Місць для захоронення мешканців та їх родичів на існуючих вже немає, а нові кладовища побудувати неможливо, бо навколо сіл землі підпорядковані Кабінету Міністрів України, які Уряд не бажає передавати в користування органам місцевого самоврядування", - пише Старикова.

На зустрічі голови сільських рад також підняли вкрай важливе питання – в Державний Земельний кадастр некоректно були внесені дані щодо земель державного підприємства «Вищедубечанське лісове господарство». Внаслідок цього громадяни не можуть скористатися своїм конституційним правом щодо розпорядження приватною власністю, через накладки земель лісового фонду на межі приватних земельних ділянок.

"Сільські голови наголосили на проблемі відсутності місць у дитячих садочках. У селі Воропаїв садочки відсутні взагалі, у селі Пірнове садочок чекає на добудову, яку почали ще в 2016 році за рахунок коштів місцевого та обласного бюджетів. Особливо обурило те, що цей проект не потрапив до переліку об‘єктів програми капітального будівництва ані в 2017, ані в 2018 році, які ініціювала обласна державна адміністрація. В чому логіка: спочатку треба завершити недобудовані об‘єкти, а потім вже починати нові, чи ні?", - поділилася Ганна Старикова.

Вона повідомила, що загалом, це був конструктивний діалог, ми окреслили напрямки подальшої спільної роботи. Я вдячна голові Пірнівської сільради Книжникову Сергію за організацію цих зустрічей.

Наприкінці її візиту я нагородила Сергія Книжникова грамотою Київської облради.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: